Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 27.04.2024, 00:28

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
 
Головна » 2010 » Лютий » 5 » Застерегти і навчити
Застерегти і навчити
10:10
27 січня у великій залі Пирятинської районної ради відбувся семінар на тему «Особливості проходження служби в органах місцевого самоврядування» для посадових осіб місцевого самоврядування Гребінківського, Чорнухинського та Пирятинського районів.

У семінарі, що проводився районною радою спільно з Управлінням державної служби Головного управління державної служби в Полтавській області, також взяли участь – представники Головного управління Держкомзему, обласного центру зайнятості, Управління служби безпеки України в Полтавській області, керівники районних рад та райдержадміністрацій, сільські, селищні голови та секретарі сільських і селищних рад трьох районів, які було запрошено на семінар.

Перед початком семінару його учасники мали можливість посмакувати березоворудським чаєм з булочками, поспілкуватися. Вони також отримали анкети, в яких організатори семінару просили відповісти на запитання, що стосуються реформування органів місцевого самоврядування.

Офіційну частину семінару відкрив начальник Управління державної служби Головного управління державної служби України в Полтавській області Олександр Черчатий, який акцентував увагу на актуальності проблем дотримання законодавства з питань діяльності органів місцевого самоврядування. Він також зазначив, що подібні семінари проводяться не вперше і віднині стануть традиційними. Вибір теми цього семінару - перш за все зумовлений прийняттям нового антикорупційного законодавства в Україні.

Привітали учасників семінару на пирятинській землі голова районної ради Олексій Рябоконь та голова райдержадміністрації Василь Митропан. Олексій Рябоконь наголосив на важливості дотримання законодавства працівниками органів місцевого самоврядування, особливо нині у міжвиборчий період. Він також закликав учасників семінару до «живої розмови» з приводу актуальних питань та проблем, зокрема, - як можуть органи місцевого самоврядування посприяти на місцевому рівні створенню сприятливих умов для розвитку і збереження сільських територій, отримання жителями сіл за місцем їхнього проживання максимум необхідних якісних послуг тощо. Органи місцевого самоврядування у повній мірі повинні реалізовувати свої повноваження, звичайно ж, у рамках правового законодавства, - заявив О. Рябоконь.

Голова райдержадміністрації В. Митропан, виступаючи перед присутніми, зазначив, що і в райдержадміністрації проводяться навчання з різних питань, у тому числі – як діяти у рамках чинного законодавства, вести документацію тощо. А також підкреслив, що успіх у вирішенні проблем громад у великій мірі залежить від тісної співпраці органів місцевого самоврядування та виконавчої влади.

Інші виступаючі на семінарі акцентували увагу на питаннях, які на сьогодні є проблемними для працівників органів місцевого самоврядування та потребують роз’яснення, - це, зокрема, земельні питання, соціального захисту тощо.

На особливостях протидії корупційним проявам у сучасних умовах зупинився начальник відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Полтавській області Валерій Корпач. Про стан дотримання антикорупційного законодавства органами місцевого самоврядування доповів прокурор Пирятинського району Іван Богомол. Про співпрацю органів Пенсійного фонду з органами місцевого самоврядування проінформувала начальник Управління пенсійного забезпечення Головного управління Пенсійного фонду України у Полтавській області Ірина Товстоножко. Актуальні питання надання соціальних послуг жителям сіл центром зайнятості висвітлила заступник директора обласного центру зайнятості Тетяна Пальонна. Практичних питань щодо застосування Закону України про «Зайнятість населення» торкнувся у своєму виступі начальник інспекції по контролю за додержанням законодавства про зайнятість населення обласного центру зайнятості Юрій Пишненко. Роз’яснення щодо сучасних земельних відносин надав головний спеціаліст відділу правової роботи Головного управління Держкомзему в Полтавській області Олександр Леус. Про зміни у законодавстві про державну соціальну допомогу розповів начальник управління праці та соціального захисту населення РДА Володимир Ґудзь.

Після заслуховування доповідей та обговорення порушених питань було підведено підсумки семінару.
Переглядів: 640 |  Теги: | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Ви любите своє місто?
Всього відповідей: 130
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz