Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 05:36

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
 
Головна » 2010 » Лютий » 23
Мера Пирятина можуть засудити до 8 років
Його звинувачують в розкраданні "екологічних" грошей


Міського голову Пирятина на Полтавщині 57-річного Дмитра Шаповала підозрюють у розтраті грошей, що виділили на розчистку річки Удай.

"У 2008 році комісія з питань екології та раціонального природокористування обласної ради виділила 200 тисяч гривень на проведення очисних робіт на річці Удай", - говорить голова цієї комісії, "бютівець"Анатолій Шкарбан, 48 років.

"Ці кошти було використано. Торік на своєму засіданні комісія планувала виділити ще 299 тисяч гривень для подальших робіт. Під час засідання один з депутатів із Пирятинського району зауважив, що проведення робіт і їх якість ставить під сумнів. На місці комісія з'ясувала, те, що зроблено, не відповідає витраченим коштам. Виходило, що ми ще й винні коштів. Тому фінансування на 2009 рік вирішено було призупини ... Читати далі »
  Просмотров: 762 | Дата: 23.02.2010 | Комментарии (1)

Цьогорічна зима видалася навдивовижу щедрою на сніг, морози та заметілі. Вона виявилася справжнісіньким випробуванням для комунальних служб, яким довелося працювати так, як до того не працювали, мабуть, багато років.

Самим лише розчищенням доріг тут справа не закінчується... З дахів будинків уже зараз звисають здоровенні бурульки, які, часто-густо розташовуючись над тротуарами, а отже – над головами перехожих, несуть реальну загрозу їхньому здоров’ю чи іноді й життю. А що ж буде, коли надворі почнеться справжня відлига і ці льодові дива почнуть танути і відпадати?.. А крім цього на дахах будівель назбиралося чимало снігу, і він буде зсуватися донизу, падаючи на голови перехожим, які опиняться „у потрібному місті, у потрібний час”.

Яким небезпечним може бути звичайний сніг, минулого тижня пирятинці мали змогу поспостерігати на прикладі одного із кафе міста. Конструкція так званого літн ... Читати далі »
  Просмотров: 562 | Дата: 23.02.2010 | Комментарии (0)

Цьогорічна багатосніжна і морозна зима наробила немало шкоди та принесла ряд незручностей для людей. Пирятинці теж страждають – від холоду, ожеледиці, заметених доріг тощо. А тут – ще одна прикрість…

Віднедавна у зв’язку з несприятливими погодними умовами та, як результат, незадовільним станом пирятинських доріг, місцеві таксисти підняли тарифи. Тепер, щоб проїхати по місту, пирятинці мають платити 15 гривень (лише одна із служб таксі бере за проїзд дещо менше – 12 гривень). Таксисти аргументують таке підвищення тарифів тим, що дороги погані, хоча при цьому й не говорять, чи знизяться їхні розцінки з приходом весни.

Таксистів зрозуміти можна, адже їм дійсно доводиться «катувати» свої авто на непрохідних вулицях нашого містечка. Але хто ж зрозуміє тих, хто змушений користуватися їхніми послугами? Якби там не було, але проїхати людині в одну точку міста і назад за 30 гривень – усе ж таки не кожному по кишені.

Прикро, що про звичайних людей у нас думають менше всього. ... Читати далі »
  Просмотров: 621 | Дата: 23.02.2010 | Комментарии (0)

Завжди міняв гроші у банку. Що зі мною сталося цього разу, – не знаю. Чи день такий був, чи довго вигадував, де б дорожче обміняти (на 3 копійки!), але «взули» мене капітально. Біля каси в одному з банків чоловік запропонував обміняти долари за трохи вищим курсом. Я погодився. Вийшли з банку, зайшли у безлюдний куточок, почав я рахувати гроші. А ще у банку звернув увагу, що у того чоловіка багато купюр по 1 гривні.

Зазвичай, міняйли тримають у руках крупні. Сказав йому про це, але він не відреагував на мої слова. Якби у мене було більше розуму, то я б не пішов за ним. Та десь він на той час подівся. Може, мене загіпнотизували? Гривні я перерахував уважно, передивився, чи не фальшиві, долари з рук не випускав, поки не пересвідчився, що з гривнями все гаразд. Правда, знову нагадав, що 34 гривні можна було б і крупнішими купюрами дати. Але він знову на це промовчав, а запропонував записати номер мобільного, на той випадок, якщо ще коли надумаю міняти валюту. Запитав, як мене звати, ... Читати далі »
  Просмотров: 627 | Дата: 23.02.2010 | Комментарии (0)

Життя зараз настало дуже дороге: куди не кинься, – за все треба платити гроші і при чому гроші чималі. Більшості з нас доводиться рахувати кожну копійку для того, аби вистачало на найнеобхідніше від зарплати до зарплати. Чималий відсоток бюджету кожної родини „з’їдає” і плата за комунальні послуги. Так само відчутно "б’є по кишені” і плата за дитсадки. Звісно, для власних дітей не шкода платити і дорожче, аби лише вони отримували нормальне, якісне харчування. Та є в цій історії і „але”...

Платить-то не шкода, та хотілося б знати, за що саме. Кожного місяця міська рада справно видає квитанції на оплату. А в них інформація така: прізвище та ім‘я дитини, дата (не зрозуміло, чого саме), назва дитсадка, сума до сплати. Чому у квитанції не вказується період, за який людина має сплатити гроші, кількість днів, за які треба сплатити?

Так, наприклад, я кілька днів тому отримала квитанції до сплати, а в них сума – 108 гривень. Не ділиться ця сума аж ніяк на 5 гривень, адже саме в та ... Читати далі »
  Просмотров: 632 | Дата: 23.02.2010 | Комментарии (0)

Старість - не радість, особливо, коли ще й здоров‘я немає. Довелося й мені нещодавно йти по нього до лікаря, а потім - до аптеки. Набрала за рецептом і від тиску, і заспокійливих на кругленьку суму. Вживати їх повинна була десять днів. Вирішила цього разу поставитися до лікування серйозно, всі пігулки вживати, як рекомендовано, а не так, як раніше.

На ніч приписали мені заспокійливе. Подивилася його склад: меліса, валеріана, м’ята. Думаю, нічого страшного, нерви заспокою, хоча до снодійного завжди ставилася з обережністю. Випила перший раз, лягла в ліжко, очі закрила, а вони відкриваються. Сон, як рукою зняло. Годину лежу, другу. Трохи задрімну і знову голова світла, ні про який сон і не думається. Так і наступного дня. Через деякий час почали мені снитися покійники, труни - по декілька сеансів на ніч, а наприкінці курсу дійшло й до вампірів. Я зроду фільмів про них не дивилася, книжок таких не читаю, звідки воно приверзлося, - не знаю, але здогадуюся. Виходжу, мабуть, в астрал. ... Читати далі »
  Просмотров: 665 | Дата: 23.02.2010 | Комментарии (0)

Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Як вам сайт?
Всього відповідей: 90
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz