Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 17:30

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
 
Головна » 2010 » Лютий » 05
Це все – про воду, адже без води ми – «і ні туди, і ні сюди». Її п’ємо, з неї варимо, нею вмиваємося, перемо одяг, поливаємо квіти тощо.

Та якщо, використовуючи воду для побутових потреб, ми не дуже замислюємося над її якістю, то, вживаючи її для пиття чи приготування їжі, чимдалі частіше хвилюємося: а чи безпечна вона для здоров’я? Запитання виникає не, як кажуть, на голому місці. Воно є закономірним і диктується складною екологічною ситуацією, що склалася в Україні в цілому й у кожному населеному пункті зокрема. Забруднення поверхневих вод, кислотні та інші «нехороші» дощі, посилене використання пестицидів, гербіцидів та інших засобів при обробітку полів, справжній бум у використанні побутової хімії тощо - усе це, звичайно ж, не найкращим чином впливає і на воду, яку споживаємо.

ой, хто дбає про своє здоров’я, намагається різними способами покращити якість питної води. Дехто – очищає за допомогою фільтрів, хтось – заморожує, розморожує, кип’ятить або купує бутильовану. ... Читати далі »
  Просмотров: 661 | Дата: 05.02.2010 | Комментарии (0)

Взимку завзятим мисливцям та рибалкам доводиться змінювати м’які дивани на крижані та снігові простори, а пульт від телевізора – на вудку чи рушницю. В азарті вони не помічають тріскучий мороз, а від кльову та трофеїв отримують справжній кайф.

У районному товаристві мисливців та рибалок, як повідомив його голова Володимир Чуб, налічується 384 мисливці. В останній день січня закінчився сезон полювання на хутрового звіра. На рахунку пирятинських мисливців – 67 відстріляних лисиць та 430 – зайців. Проте, не всі любителі полювання (та й рибалки) проводять відстріл звірів чи лов риби у рамках закону. Дехто займається браконьєрством. Так, за минулий рік деяких «ловкачів» було виявлено під час рейдів, за результатами яких складено 2 протоколи за незаконний вилов риби та 1 – за незаконне полювання.

До речі, 14 лютого, як повідомив В. Чуб, у Пирятині відбудеть ... Читати далі »
  Просмотров: 665 | Дата: 05.02.2010 | Комментарии (0)

За інформацією, наданою прокурором району Іваном Богомолом, прокуратура області закінчила розслідування кримінальної справи за обвинуваченням міського голови Д. Шаповала та приватного підприємця О. Миколенка за скоєння злочинів, передбачених частиною 4 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Дії, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, якщо вони вчинені у великих розмірах, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років) та частиною 2 статті 366 (Службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, - карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади ... Читати далі »
  Просмотров: 558 | Дата: 05.02.2010 | Комментарии (0)

Як раніше повідомлялося на сторінках нашої газети, на позачерговій сесії районної ради 15 грудня минулого року було розглянуто депутатський запит депутата районної ради, головного редактора районної газети «Пирятинські вісті» Ганни Синяк, у якому йшла мова про те, що приміщення районного Будинку культури не використовується за призначенням належним чином. Воно пустує, зокрема, й у вечірній час, тому підлітки та молодь змушені проводити своє дозвілля у барах та кафе, простіше «генделиках». Результати такого «дозвілля» вже відчувають на собі батьки, вчителі та і вся пирятинська громада.

Ганна Синяк запитувала, коли приміщення районного Будинку культури буде використовуватися для проведення вільного часу дітей та молоді, як у інших містах, а не тільки для заробляння коштів від заїжджих торговців товарами сумнівної якості? Коли у нашому місті буде створено Центр дозвілля молоді, який працюватиме як вдень, у вихідні, так і у вечірній час?

Депутатський запит був направлений нач ... Читати далі »
  Просмотров: 777 | Дата: 05.02.2010 | Комментарии (0)

Що таке пенсія і як на неї вижити у ці нелегкі часи економічної кризи в державі, - знають тисячі пенсіонерів-пирятинців. А як її розділити на «прожитковий мінімум», то й знань з математики та економіки замало. Ростуть у геометричній прогресії ціни на продукти, ліки, послуги. Усе це вираховується на численній електронній техніці. Техніка – це добре. Гірше те, що інколи за клавіатурою комп’ютерів сидять наші, часом бездушні, «роботи-оператори». Їм байдужі проблеми споживачів, були б цифри на екрані.

У 2007 році я отримав перший сеанс «шокової терапії» від пирятинської газової служби. Я постійно та своєчасно сплачував за газ, але наприкінці року мені надійшло повідомлення про те, що маю заборгованість у сумі 268,49 гривні, бо «не вклався у ліміт». Затамувавши серце, заплатив потрібну суму 9 січня 2008 року. Вліз у ліміт 2500 куб. м. ціною далеко не «комфортних умов», не знімаючи в будинку теплого одягу та взуття.

У жовтні 2008 року, під час заміни абонентської книжки, мене « ... Читати далі »
  Просмотров: 659 | Дата: 05.02.2010 | Комментарии (0)

27 січня у великій залі Пирятинської районної ради відбувся семінар на тему «Особливості проходження служби в органах місцевого самоврядування» для посадових осіб місцевого самоврядування Гребінківського, Чорнухинського та Пирятинського районів.

У семінарі, що проводився районною радою спільно з Управлінням державної служби Головного управління державної служби в Полтавській області, також взяли участь – представники Головного управління Держкомзему, обласного центру зайнятості, Управління служби безпеки України в Полтавській області, керівники районних рад та райдержадміністрацій, сільські, селищні голови та секретарі сільських і селищних рад трьох районів, які було запрошено на семінар.

Перед початком семінару його учасники мали можливість посмакувати березоворудським чаєм з булочками, поспілкуватися. Вони також отримали анкети, в яких організатори семінару просили відповісти на запитання, що стосуються реформування органів місцевого самоврядування.

Офіційну част ... Читати далі »
  Просмотров: 638 | Дата: 05.02.2010 | Комментарии (0)

Напевно, сьогодні всі знають, що у ковбасі, яка продається на прилавках магазинів та в інших торгових точках, м’ясом хіба-що пахне. Чи не всі засоби масової інформації трублять: у ковбасних виробах є все, що завгодно (соя, крохмаль, білкові стабілізатори, різні рослинні домішки тощо). Та, незважаючи на обізнаність про те, що в тій ковбасі, люди все ж таки купують, говорячи при цьому: «Їсти ж щось треба…». А як же здоров’я?

Днями в Україні набув чинності закон, за яким усі ковбаси повинні бути виготовлені за єдиним держстандартом (ДСТУ), а не за техумовами (ТУ) кожного виробника, як зараз. Зроблено це, щоб підвищити якість ковбас, перш за все варених, у які кладуть в основному сою і відходи м’яса. Віднині ж, якщо ковбаса міститиме сою чи інші рослинні домішки, – це вже буде не ковбаса і називатися так вона уже не може. Тож усі традиційні сорти ковбас мають вироблятися ви ... Читати далі »
  Просмотров: 759 | Дата: 05.02.2010 | Комментарии (0)

У минулому номері „Пирятинських вістей” було надруковано фотоінформацію, у якій йшлося про те, що на алеї по вулиці Жовтневій випилюють дерева. Хто і з якою метою це зробив, – на ці питання ми пообіцяли дати відповідь у наступному номері.

Завідувач Пирятинського сектора охорони навколишнього природного середовища у Полтавській області Володимир Миленко, до якого ми звернулися із цими запитаннями, повідомив, що дерева ці випилювали працівники КП „Каштан”.

Зателефонувавши туди, ми дізналися наступну інформацію: випилювання дерев здійснювалося відповідно до рішення міської ради. Ще у жовтні минулого року цим питанням займалася відповідна комісія, яка провела вибраковування аварійно-небезпечних дерев, які несли загрозу життю і здоров’ю перехожих та автомобілістів. Минулого тижня це рішення було втілено в життя – було випиляно 23 берези та 6 лип.
  Просмотров: 542 | Дата: 05.02.2010 | Комментарии (0)

Пирятинська районна організація ветеранів отримала від благодійників кошти для відкриття центрів дозвілля на базі місцевого Територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян. У центрах самотні люди зможуть спілкуватися, займатись улюбленою справою, а ще — навчитися користуватися комп’ютером. Літнім людям також надаватимуть соціально-побутові послуги й медичні консультації. Проект профінансовано в рамках конкурсу «Труднощі долаємо разом: центри соціальної активності для одиноких людей похилого віку» за підтримки компанії Telenor Group та Агентства CША з міжнародного розвитку (USAID).
Автор: www.vechirka.pl.ua
  Просмотров: 547 | Дата: 05.02.2010 | Комментарии (0)

Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Як вам сайт?
Всього відповідей: 90
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz