Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 02.05.2024, 20:27

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
 
Головна » 2010 » Лютий » 5 » Дозвілля молоді
Дозвілля молоді
10:11
Як раніше повідомлялося на сторінках нашої газети, на позачерговій сесії районної ради 15 грудня минулого року було розглянуто депутатський запит депутата районної ради, головного редактора районної газети «Пирятинські вісті» Ганни Синяк, у якому йшла мова про те, що приміщення районного Будинку культури не використовується за призначенням належним чином. Воно пустує, зокрема, й у вечірній час, тому підлітки та молодь змушені проводити своє дозвілля у барах та кафе, простіше «генделиках». Результати такого «дозвілля» вже відчувають на собі батьки, вчителі та і вся пирятинська громада.

Ганна Синяк запитувала, коли приміщення районного Будинку культури буде використовуватися для проведення вільного часу дітей та молоді, як у інших містах, а не тільки для заробляння коштів від заїжджих торговців товарами сумнівної якості? Коли у нашому місті буде створено Центр дозвілля молоді, який працюватиме як вдень, у вихідні, так і у вечірній час?

Депутатський запит був направлений начальнику відділу культури і туризму РДА Тамарі Білобровій, яку районна рада зобов’язала до 15 січня 2010 року надати письмову відповідь про результати розгляду запиту.

Нещодавно така відповідь була надана, у якій, зокрема, говориться:

«Шановна Ганно Дмитрівно!

Ми з великою повагою ставимося до Вашого занепокоєння станом справ щодо організації дозвілля молоді в районному Будинку культури. Уважно розглянувши Ваш депутатський запит, повідомляємо наступне.

Дійсно, за останні роки матеріально-технічна база та безпосередньо технічний стан приміщення районного Будинку культури значно покращився. Заклад опалюється, що дає можливість проводити заняття гуртків, регулярні репетиції учасників художньої самодіяльності РБК, заходи у зимовий період без загрози для здоров’я учасників художньої самодіяльності, більшість з яких – діти. Але попри всі позитивні сторони, фінансування закладу недостатнє. Саме тому доводиться надавати приміщення в оренду, що у свою чергу дало можливість значно покращити матеріальний стан РБК.

Протягом 2009 року приміщення районного Будинку культури здавалося в оренду під торгівлю один раз. Кошти від оренди приміщень надходять на спеціальний рахунок Будинку культури - 70%, в доход районного бюджету – 30%.

Станом на 1 січня 2010 року в РБК працює 14 гуртків художньої самодіяльності та клубів за інтересами, в яких беруть участь 242 учасники. Два колективи художньої самодіяльності мають почесне звання «народний» і 1 – «зразковий». Учасники клубів та гуртків художньої самодіяльності беруть активну участь у районних, обласних, Всеукраїнських та Міжнародних культурно-мистецьких заходах. Протягом року працівниками районного Будинку культури проведено 128 масових заходів, з них для дітей та юнацтва – 64. Але для більшої ефективності та активізації роботи РБК у плані популяризації існуючих та утворення нових, зокрема, молодіжних клубів за інтересами та любительських об’єднань, проведення молодіжних вечорів відпочинку не вистачає обладнаних приміщень, які б відповідали сучасним вимогам, відповідному інтер’єру. Незважаючи на те, що в реконструкцію приміщення РБК уже вкладено значну кількість коштів, його реконструкція не завершена. Залишилася невирішеною проблема встановлення автоматичного пожежегасіння, пожежної сигналізації.

Приміщення 2-го та 3-го поверхів фасадної частини РБК площею відповідно 202,16 кв. м та 338 кв. м на даний час не використовуються належним чином, тому що знаходяться в незадовільному технічному стані. Не відремонтовано виставкову залу (2-й поверх фасадної частини) та третій поверх, де й планується організувати Центр дозвілля та відпочинку для молоді. Для ремонту цих приміщень необхідні значні кошти, яких ні в районному бюджеті, ні в асигнуваннях, передбачених на галузь культури, немає.

Протягом минулого року неодноразово були розміщені оголошення в газеті «Пирятинські вісті» про оренду цих приміщень. У кінці 2009 року до відділу культури й туризму РДА звернувся приватний підприємець О. Костяний з пропозицією організувати на базі районного Будинку культури боксерський клуб. Відповідні документи подано в районну раду. У листопаді було розроблено кошторисну документацію на проведення ремонтних робіт на третьому поверсі фасадної частини приміщення РБК на суму 100 тисяч гривень. Пропозиції по внесенню змін до районної комплексної Програми розвитку культури на 2008-2012 роки направлено у райдержадміністрацію та районну раду в частині виділення коштів у сумі 100 тисяч гривень для ремонту приміщення 3-го поверху РБК, що дасть можливість проводити заходи для молоді спільно з відділами освіти, у справах сім’ї та молоді РДА, Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, молодіжними громадськими організаціями. Щоб облаштувати дане приміщення, треба продовжити розпочатий раніше ремонт РБК. Для його завершення необхідно 700 тисяч гривень. З цим питанням райдержадміністрація звернулася до облдержадміністрації, де розглянуто лист про сприяння у виділенні коштів. Нам пообіцяли, що при формуванні плану робіт на 2010 рік облдержадміністрація сприятиме у вирішенні питання щодо виділення субвенції з державного бюджету в сумі 600 тисяч гривень.

Сподіваємося, що ці кошти будуть виділені, і ми зможемо завершити реконструкцію РБК й облаштувати сучасний Центр дозвілля та відпочинку для молоді, який працюватиме вдень, у вечірній час та вихідні дні. Тимчасова молодіжна дискотека проводиться щоп’ятниці та щосуботи, з 19.00 до 22.00, у фойє на першому поверсі районного Будинку культури”.

Сподіваємося, що відділ культури не стане чекати захмарних, фантастичних сум, які чи прийдуть до районного бюджету, а по мірі можливості поступово налагоджуватимуть роботу Центру. Адже головне у будь-якій справі - це бажання.
Переглядів: 778 |  Теги: | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Як вам сайт?
Всього відповідей: 90
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz