Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 03.05.2024, 22:23

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
 
Головна » 2010 » Лютий » 28 » Чи підніметься рівень води?
Чи підніметься рівень води?
09:49
Незабаром – весна. З приходом перших температурних плюсів та тепла почнеться танення снігу. Талі води попадуть і в річку Удай, що протікає територією нашого району. Цікаво, наскільки підніметься рівень води у ній, адже останнім часом її русло в окремих місцях майже зовсім пересохло?

Про це ми поцікавилися у завідувача Пирятинським сектором охорони навколишнього природного середовища Володимира Миленка. Він зауважив, що Удай має 452 притоки. Якщо танення снігу буде різким, то в річку потрапить більше води, якщо ж повільним, то відповідно – менше води додасться в Удаї. Проте, спеціальних досліджень щодо того, наскільки конкретно збільшиться цієї весни рівень води у річці, - за словами В. Миленка, ніхто у районі не проводив. Та було б непогано, аби він піднявся на 1,80 метра – саме настільки спала вода в річці за останні три роки.

Загалом же передбачається, що весняна повінь у більшості басейнів річок України буде близькою до норми, і лише на деяких річках - вище норми. Про це заявив керівник Українського гідрометеорологічного центру Микола Куйбіда, коментуючи повідомлення ЗМІ про те, що повінь в Україні навесні 2010 року може бути однією з найсильніших за останні 10 років. За його словами, на сьогодні немає об’єктивних підстав чекати надмірно високої повені. Він пояснив, що весняна повінь – одна з природних фаз будь-якої річки, яка спостерігається в Україні щорічно. За його словами, «в період сніготанення дуже важливою є інтенсивність наростання тепла, й опади, які випадатимуть у той період. Ці чинники формують у цілому весняну повінь». За словами Куйбіди, в Україні дійсно сніжний покрив достатньо високий, його висота складає від 10 до 40 см, а запаси води у снігу – від 40 до 60 мм, і лише в басейні Десни та Південного Бугу - до 80 мм.

Та все ж сподіваємося, що велика повінь нам не загрожує, а якщо води в Удаї додасться, - то це тільки на краще. Тож з нетерпінням чекаємо весняного тепла.
Автор: Оксана БОНДАРЕНКО, www.piryatin-visti.at.ua
Переглядів: 668 |  Теги: | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Як вам сайт?
Всього відповідей: 90
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz