Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 04.05.2024, 00:39

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
Головна » 2010 » Червень » 20 » МАСАЛЬСЬКИЙ – ДІАМАНТ … У ПОГАНІЙ ОПРАВІ
МАСАЛЬСЬКИЙ – ДІАМАНТ … У ПОГАНІЙ ОПРАВІ
11:38
 Надворі температура повітря – понад + 30, в Удаї вода – понад +20. Тож цієї спекотної пори більшість пирятинців намагається віднайти вільну хвилинку, щоб піти на острів Масальський та зануритися у приємну прохолоду Удаю.
Проте, відпочинок затьмарюється «вічними» проблемами улюбленого всіма жителями міста острова Масальського…
Щороку, як тільки відкривається сезон купання в Удаї, пирятинці порушують болючі питання: благоустрій острова Масальського, облаштування місць для купання, необхідність заборони руху транспорту до цього острова. Усі ці проблеми «перекочовують» з року в рік, так і залишаючись не вирішеними. На зиму вони «йдуть на дно», а на початку літа - «спливають».
Острів Масальський – дійсно чудове місце для відпочинку. Сосновий ліс, вода, пісок – що ще треба у спеку? Та от про облаштування місць для купання дійсно належним чином ніхто не дбає. Декілька грибочків (давно не фарбованих і похилених), примітивна напівзруйнована роздягальня на одному із пляжів – оце, напевно, й увесь благоустрій. Відведених місць для сміття немає, туалету – теж. Тож відпочиваючі все роблять на одній території – і загорають, і всілякий непотріб (пусті пляшки, обгортки з-під морозива, поліетиленові пакети та інше) викидають, і (вибачте)… нужду справляють.
Не раз питання благоустрою Масальського піднімалося на рівні району. Але міська рада постійно знаходила відмовку – буцімто, територія острова знаходиться на балансі держлісгоспу, тож і робити там ми нічого не маємо права. Хоча, усі ми пам’ятаємо, як минулого року там, прямо на пляжі, був з’явився кіоск, де торгували пивом. І, щоб його встановити, в держлісгоспі ніхто дозволу, напевно, не питав. А роздягальню поставити, туалет чи лавочки для відпочиваючих зробити – цього, бачте, не можна.
До речі, за інформацією лікаря загальної гігієни районної санепідемстанції Романа Солдатенка, на сьогодні купання на пляжах, що знаходяться на острові Масальському, заборонено – і все це через те, що там не облаштовано належним чином місця для купання. Хоча, згідно проведених райсанепідемстанцією лабораторних досліджень річкової води в Удаї, її показники – у нормі. Як повідомив Р. Солдатенко, рішенням міської ради від 12 травня цього року КП «Каштан» зобов’язано встановити на острові Масальському написи «Купання заборонено!» (до речі, ми їх там так і не побачили).
Неодноразово пирятинці піднімали й питання про те, щоб на острів Масальський заборонили в’їзд транспорту. По-перше, це – небезпека (адже влітку туди чи не найбільше дітей і підлітків іде чи їде на велосипедах), по-друге – стовпи куряви з-під коліс автомобілів не додають задоволення тим, хто, покупавшись, повертається додому … увесь у пилюзі.
Болючою є і проблема розпивання алкогольних напоїв на Масальському, особливо неповнолітніми та молоддю (побачити підлітків з пивом біля річки – не дивина). Скуштувавши таких напоїв, п’яні молодики зачасту пусті пляшки викидають у річку або розбивають об стовбури дерев, а в результаті – травмуються відпочиваючі.
Аби вкотре спонукати міську раду до вирішення усіх цих проблем, пов’язаних з островом Масальським, та сподіваючись на позитивний результат, ми звернулися до в.о. міського голови Олександри САЛІВОН. Здається, наші (як і багатьох пирятинців) нарікання були почуті. Попередньо переговоривши з начальником ДП «Пирятинське лісове господарство» Анатолієм Дащенком, О. Салівон повідомила, що вже наступного дня (у п’ятницю 11 червня) представники КП «Каштан» і держлісгоспу спільно оглянуть місця для купання на о. Масальському, визначаться, що там необхідно зробити для їх благоустрою. Держлісгосп, за словами О. Салівон, зобов’язався надати необхідні матеріали, а КП «Каштан» - виконати роботи.
Щодо заборони в’їзду транспорту на територію Масальського, то знак, що рух транспорту заборонено, там встановлено. Та, здається, багатьом з відпочиваючих, як кажуть, «закони не писані» й на цей знак вони уваги не звертають, впевнено прямуючи своїми авто поближче до річки. Можливо, на цей знак більше б звертали увагу, якби порушників карали штрафами. Тож О. Салівон пообіцяла звернутися до працівників ДАІ з рекомендацією проконтролювати дотримання відпочиваючими правил дорожнього руху при в’їзді на Масальський.
Також доцільним було б працівникам міліції час від часу робити рейди на острів Масальський та наказувати відпочиваючих за розпивання пива у громадських місцях, а приватних підприємців – за продаж його неповнолітнім. Ми звернулися з цього приводу до в.о. начальника Пирятинського РВ ГУ МВС України в Полтавській області Олексія Нечипоренка. Він відреагував оперативно, давши вказівки працівникам міліції щодня в літній період по декілька разів на день проводити рейди на острів Масальський з метою перевірки дотримання відпочиваючими (зокрема, неповнолітніми) Закону України щодо розпивання пива у громадських місцях. Так, тільки за один день, 14 червня, було складено 5 адмінпротоколів за розпивання неповнолітніми пива на Масальському. (Детальніше про міліцейські рейди на о. Масальський та по місту - читайте у наступному номері).
Тож сподіваємося, що цього купального сезону всі болючі проблеми острова Масальського буде вирішено і турбота про його благоустрій стане доброю традицією місцевої влади і всієї громади.
Переглядів: 1000 |  Теги: | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Як вам сайт?
Всього відповідей: 90
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz