Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 18.04.2024, 12:23

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
Головна » 2010 » Червень » 02


21 травня у Пирятині відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Роль національного природного парку «Пирятинський» у природно-заповідній та регіональній екологічній мережах Полтавщини». Такі науково-практичні екологічні конференції, починаючи з 2007 року, стали на Пирятинщині традиційними. Цьогорічна, як і попередні, ініційована Пирятинською районною радою спільно з Пирятинським сектором охорони навколишнього природного середовища, Київським національним університетом ім. Т.Г. Шевченка та Полтавським національним педагогічним університетом ім. В.Г. Короленка.


Вибір теми конференції – не випадковий, адже створення, згідно з Указом Президента України, 11 грудня 2009 року НПП «Пирятинський» стало визначною подією в історії пирятинського краю та загалом Полтавщини. Цей парк площею 12028,42 гектара створено з метою збереження унікальних та еталонних природ ... Читати далі »
  Просмотров: 1478 | Дата: 02.06.2010 | Комментарии (0)

У Полтаві ще в 2007-му встановили так звані євроконтейнери для сміття. Однак, у прагненні до чистоти застрягли на півдорозі - так і не запровадили системи роздільного його збирання з подальшою переробкою.

Тож побутові відходи - і скло, і папір, і пластикова тара – разом потрапляють на звалище. І хоча все це вважається мало небезпечним непотребом, на звалищі воно гниє просто неба, забруднюючи підземні води та ґрунти. А могло б бути використано повторно як вторинна сировина для виготовлення цілком корисних і потрібних речей, як це уже зробили у Миргороді. Там на міський полігон для твердих побутових відходів потрапляє сміття на 20% менше, а комунальні служби за перші 2 роки додатково заробили на вторсировині майже 180 тисяч гривень.

У Полтаві ж вирішити цю проблему теоретично досить легко, говорять екологи. Потрібно лише запровадити роздільне збирання сміття, щоб одразу відправляти його на переробку, а не накопичувати на звалищах. От тільки на практиці все це наштовхується ... Читати далі »
  Просмотров: 606 | Дата: 02.06.2010 | Комментарии (0)

  Про відкриття у Білоцерківцях Свято-Георгіївського жіночого монастиря вже повідомлялося на сторінках нашої газети. Після того Білоцерківці не раз зустрічали поважних гостей, які приїжджали не тільки подивитися на стіни величного храму, але й допомогти у питанні благоустрою території монастиря.

Шостого травня, у день Святого Георгія, на храмове свято у село з’їхалося багато людей. Були запрошені, а також ті, хто прибув сюди за велінням серця. У церкві без вікон і дверей, просто неба - сім священиків на чолі з владикою Полтавським і Кременчуцьким преосвященнійшим єпископом Федором правили архієрейську службу.

Як ми вже писали, відродження храму проводиться завдяки небайдужим до духовності нашого народу людям, меценатам Євгену Жеребецькому, Богдану Бенюку, Єгору Соболєву, Марічці Падалко та іншим. Цього разу безцінну реліквію – Євангеліє - повернула храму мати колишнього народного де ... Читати далі »
  Просмотров: 639 | Дата: 02.06.2010 | Комментарии (0)

Ями на пирятинських дорогах завдали немалого клопоту водіям. Адже цьогорічна люта зима залишила після себе чимало «сюрпризів» на автошляхах не тільки нашого району, а й усієї України.

Довго чекали власники авто, коли ж усе-таки почнуть «латати» ями на дорогах. У Пирятині, здається, приступили до виконання цих робіт. За інформацією в.о. міського голови Олександри Салівон, станом на 30 квітня зроблено ямковий ремонт центральної вулиці Леніна та частково - Петровського й Радянської, адже саме цією дорогою пройдуть 9 травня святковою ходою ветерани, військовослужбовці, представники влади та громади міста до меморіалу Вічної Слави. Найближчим часом також планується відремонтувати дорогу по вулиці Жовтневій.

Автор: Оксана БОНДАРЕНКО, www.piryatin-visti.at.ua

  Просмотров: 548 | Дата: 02.06.2010 | Комментарии (0)

 Березова Рудка – село особливе, цікаве, його історія пов’язана з долями багатьох визначних людей. Тут у свій час у маєтку панів Закревських неодноразово бував Тарас Шевченко, Березова Рудка – Батьківщина відомого українського поета-пісняра Дмитра Луценка.

Та й нині село багате на талановитих людей – писанкарка та вишивальниця Галина Педяш, художник Володимир Потьомка, музикант і композитор Володимир Назаренко – це далеко не повний перелік березоворудських талантів, про яких іде розповідь у експозиціях народного історико-краєзнавчого музею.

Близько 5-ти тисяч експонатів налічує на сьогодні його фонд – унікальні фотографії, документи, літературні та живописні твори, вироби народних умільців. Він – жива розповідь про історію села з найдавніших часів і до сьогодення.

Свою історію Березоворудський історико-краєзнавчий музей розпочинає з 1974 року, а починаючи з 1996 року, він нос ... Читати далі »
  Просмотров: 588 | Дата: 02.06.2010 | Комментарии (0)

Дальние предки лидера Либерально-демократической партии Ника Клегга Закревские жили в селе Березовая Рудка на Полтавщине.

Завтра в Великобритании пройдут парламентские выборы. Одним из фаворитов гонки неожиданно стал Ник Клегг, который после первых предвыборных теледебатов поднялся на вершину рейтингов. Не так давно он был малоизвестным, а сейчас — лидер либерал-демократов, звезда британской политики! Его успех обсуждают не только в Великобритании, но и в украинской глубинке! В селе Березовая Рудка Полтавской области очень хорошо знают Ника Клегга и даже ожидают его в гости. Ведь именно здесь в XVIII веке обосновались предки политика — Закревские. Никого из представителей этого рода в селе уже не осталось, зато до наших дней дожил их фамильный дворец. А еще — пирамида, где хоронили усопших представителей рода.

Прадед построил в селе пирамидуБерезовая Рудка находится недалеко от дороги Киев — Харьков. Если ехать из Киева по Бориспольской трассе, нужно повернуть как раз на ... Читати далі »
  Просмотров: 658 | Дата: 02.06.2010 | Комментарии (0)

Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Як вам сайт?
Всього відповідей: 90
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz