Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 27.04.2024, 20:22

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Головна » Архів матеріалів
Як раніше повідомлялося на сторінках нашої газети, на позачерговій сесії районної ради 15 грудня минулого року було розглянуто депутатський запит депутата районної ради, головного редактора районної газети «Пирятинські вісті» Ганни Синяк, у якому йшла мова про те, що приміщення районного Будинку культури не використовується за призначенням належним чином. Воно пустує, зокрема, й у вечірній час, тому підлітки та молодь змушені проводити своє дозвілля у барах та кафе, простіше «генделиках». Результати такого «дозвілля» вже відчувають на собі батьки, вчителі та і вся пирятинська громада.

Ганна Синяк запитувала, коли приміщення районного Будинку культури буде використовуватися для проведення вільного часу дітей та молоді, як у інших містах, а не тільки для заробляння коштів від заїжджих торговців товарами сумнівної якості? Коли у нашому місті буде створено Центр дозвілля молоді, який працюватиме як вдень, у вихідні, так і у вечірній час?

Депутатський запит був направлений нач ... Читати далі »
  Просмотров: 777 | Дата: 05.02.2010 | Комментарии (0)

Що таке пенсія і як на неї вижити у ці нелегкі часи економічної кризи в державі, - знають тисячі пенсіонерів-пирятинців. А як її розділити на «прожитковий мінімум», то й знань з математики та економіки замало. Ростуть у геометричній прогресії ціни на продукти, ліки, послуги. Усе це вираховується на численній електронній техніці. Техніка – це добре. Гірше те, що інколи за клавіатурою комп’ютерів сидять наші, часом бездушні, «роботи-оператори». Їм байдужі проблеми споживачів, були б цифри на екрані.

У 2007 році я отримав перший сеанс «шокової терапії» від пирятинської газової служби. Я постійно та своєчасно сплачував за газ, але наприкінці року мені надійшло повідомлення про те, що маю заборгованість у сумі 268,49 гривні, бо «не вклався у ліміт». Затамувавши серце, заплатив потрібну суму 9 січня 2008 року. Вліз у ліміт 2500 куб. м. ціною далеко не «комфортних умов», не знімаючи в будинку теплого одягу та взуття.

У жовтні 2008 року, під час заміни абонентської книжки, мене « ... Читати далі »
  Просмотров: 660 | Дата: 05.02.2010 | Комментарии (0)

27 січня у великій залі Пирятинської районної ради відбувся семінар на тему «Особливості проходження служби в органах місцевого самоврядування» для посадових осіб місцевого самоврядування Гребінківського, Чорнухинського та Пирятинського районів.

У семінарі, що проводився районною радою спільно з Управлінням державної служби Головного управління державної служби в Полтавській області, також взяли участь – представники Головного управління Держкомзему, обласного центру зайнятості, Управління служби безпеки України в Полтавській області, керівники районних рад та райдержадміністрацій, сільські, селищні голови та секретарі сільських і селищних рад трьох районів, які було запрошено на семінар.

Перед початком семінару його учасники мали можливість посмакувати березоворудським чаєм з булочками, поспілкуватися. Вони також отримали анкети, в яких організатори семінару просили відповісти на запитання, що стосуються реформування органів місцевого самоврядування.

Офіційну част ... Читати далі »
  Просмотров: 640 | Дата: 05.02.2010 | Комментарии (0)

Напевно, сьогодні всі знають, що у ковбасі, яка продається на прилавках магазинів та в інших торгових точках, м’ясом хіба-що пахне. Чи не всі засоби масової інформації трублять: у ковбасних виробах є все, що завгодно (соя, крохмаль, білкові стабілізатори, різні рослинні домішки тощо). Та, незважаючи на обізнаність про те, що в тій ковбасі, люди все ж таки купують, говорячи при цьому: «Їсти ж щось треба…». А як же здоров’я?

Днями в Україні набув чинності закон, за яким усі ковбаси повинні бути виготовлені за єдиним держстандартом (ДСТУ), а не за техумовами (ТУ) кожного виробника, як зараз. Зроблено це, щоб підвищити якість ковбас, перш за все варених, у які кладуть в основному сою і відходи м’яса. Віднині ж, якщо ковбаса міститиме сою чи інші рослинні домішки, – це вже буде не ковбаса і називатися так вона уже не може. Тож усі традиційні сорти ковбас мають вироблятися ви ... Читати далі »
  Просмотров: 760 | Дата: 05.02.2010 | Комментарии (0)

У минулому номері „Пирятинських вістей” було надруковано фотоінформацію, у якій йшлося про те, що на алеї по вулиці Жовтневій випилюють дерева. Хто і з якою метою це зробив, – на ці питання ми пообіцяли дати відповідь у наступному номері.

Завідувач Пирятинського сектора охорони навколишнього природного середовища у Полтавській області Володимир Миленко, до якого ми звернулися із цими запитаннями, повідомив, що дерева ці випилювали працівники КП „Каштан”.

Зателефонувавши туди, ми дізналися наступну інформацію: випилювання дерев здійснювалося відповідно до рішення міської ради. Ще у жовтні минулого року цим питанням займалася відповідна комісія, яка провела вибраковування аварійно-небезпечних дерев, які несли загрозу життю і здоров’ю перехожих та автомобілістів. Минулого тижня це рішення було втілено в життя – було випиляно 23 берези та 6 лип.
  Просмотров: 542 | Дата: 05.02.2010 | Комментарии (0)

Пирятинська районна організація ветеранів отримала від благодійників кошти для відкриття центрів дозвілля на базі місцевого Територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян. У центрах самотні люди зможуть спілкуватися, займатись улюбленою справою, а ще — навчитися користуватися комп’ютером. Літнім людям також надаватимуть соціально-побутові послуги й медичні консультації. Проект профінансовано в рамках конкурсу «Труднощі долаємо разом: центри соціальної активності для одиноких людей похилого віку» за підтримки компанії Telenor Group та Агентства CША з міжнародного розвитку (USAID).
Автор: www.vechirka.pl.ua
  Просмотров: 547 | Дата: 05.02.2010 | Комментарии (0)

Однією з форм активної політики зайнятості населення, яка дає реальний шанс безробітним отримати додатковий заробіток є оплачувані громадські роботи. Щорічно зростає кількість громадян, які приймають участь в оплачуваних громадських роботах. В 2009 році в Пирятинському районі на оплачуваних громадських роботах відпрацювали 537 громадян.

Необхідна організаційна робота розпочалася Пирятинським районним центром зайнятості з грудня 2008 року Було прийнято рішення районної ради «Про організацію оплачуваних громадських робіт в 2009 році», затверджені переліки підприємств, установ, організацій, на яких визначена кількість робочих місць. Відповідно до цих рішень надіслані листи на підприємства та в господарства.

Вжиті заходи дали змогу одержати від господарств району повну інформацію про потребу в додатковій робочій силі. За 2009 рік з підприємствами і господарствами району укладено 43 договори на проведення оплачуваних громадських робіт.

Громадські роботи, які прово ... Читати далі »
  Просмотров: 734 | Дата: 02.02.2010 | Комментарии (0)

Ними з початку року стали близько сотні пирятинців та жителів району. За інформацією, наданою лікарем-хірургом поліклінічного відділення Пирятинської ЦРЛ Андрієм Козіним, з 1 по 26 січня до відділення з травмами – переломами, вивихами, розтягненнями звернулося 102 особи.

Тож ми звернулися до А. Козіна з проханням розповісти нашим читачам про те, як поводитися у випадку, коли травма таки отримана і про що варто пам’ятати, виходячи на вулицю, де від травми не застрахований ніхто з нас.

- Андрію Олександровичу, нинішня зима, як ніколи, щедра на сніг і морози. Дороги та тротуари вкриті суцільним шаром льоду, а отже травм і ушкоджень, як не крути, точно не уникнути. Якою повинна бути поведінка людини, яка підсковзнувшись, упала на твердий лід?

- Зразу ж раджу поворушити (але не різко) забитою кінцівкою. Якщо ви відчуваєте, що біль сильний, рука чи нога за ... Читати далі »
  Просмотров: 610 | Дата: 02.02.2010 | Комментарии (0)

Виявляється, народ наш легко піддається паніці. Показовим став рік, що минув. Усі ми пам’ятаємо, як пирятинці у лютому 2009-го просто розмітали з прилавків сіль, бо почули, буцімто, її перестали виготовляти у зв’язку з кризою і скоро вона зникне з прилавків магазинів. Пройшов час – і сіль нікуди не зникла, зате нажилися ті, хто її виготовляє та продає. Наступним був «свинячий» грип. У паніці пирятинці, як, зрештою, і більшість жителів України, кинулися до аптек – по таблетки від грипу та простуди, марлеві пов’язки тощо. Декілька днів дехто походив у захисних пов’язках – на тому все й закінчилося.

Днями пирятинців накрила інша інформаційна хвиля – незабаром стрімко зросте ціна на олію. Заощадливі жителі нашого міста відразу ж поспішили у магазини та оптові бази, аби встигнути купити декілька літрів олії. Продавці деяких торгових об’єктів останніми днями нарікають: «Тільки олією цілий день і торгуємо». Та, напевно, потай вони й радіють такому ажіотажу, адже за це виручку отримую ... Читати далі »
  Просмотров: 572 | Дата: 02.02.2010 | Комментарии (0)

Саме таким, напевно, видасться більшості з нас цукор за ціною близько 10 гривень за кілограм. Але ж саме по такій ціні продають його зараз на ринку та в магазинах. І це ще не межа – саме так говорить більшість експертів.

Поговоривши з одним із приватних підприємців, що торгують цим солодким продуктом на пирятинському базарі, дізнаємося наступне: "Той цукор, який був „зі старих запасів” випродали весь минулої неділі по ціні 8 гривень 50 копійок за кілограм. І ось тепер вже майже тиждень не можемо закупити нову партію. Усі „оптовики”, у яких ми раніше закуповували цукор, називають ціну 8 гривень 50 копійок за кілограм (і це – у закупці). Але ж і його неможливо закупить... Що далі буде – хтозна”.

До речі, одна із пирятинських пекарень миттєво відреагувала на подорожчання цукру, піднявши ціни на солодку випічку на 25 копійок, а це не мало – не багато – 25% від загальної вартості виробу. Тож, мабуть, скоро доведеться нам відмовитися від солодкого чаю із запашними булочками ... Читати далі »
  Просмотров: 592 | Дата: 02.02.2010 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 17 18 19 20 21 22 23 »
Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Як вам сайт?
Всього відповідей: 90
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz