Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 24.04.2024, 05:03

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Головна » Архів матеріалів
Проблема дозвілля дітей та молоді у маленьких містечках була, є і буде актуальною. У таких райцентрах, як наш Пирятин, маленьким його жителям знайти заняття, відповідне уподобанням та таланту дуже важко, практично неможливо. Добре, якщо ваше чадо має бодай якісь музичні задатки – тоді є можливість віддати його у музичну школу. Юні спортсмени мають змогу займатися у дитячо-юнацькій спортивній школі. Але й там умови для розвитку дитини дещо обмежені – хочеш бігати – бігай, грати у футбол – грай, але поплавати, зимовими видами спорту займатися – зась, умов для цього немає.

Пирятинським школярам дещо пощастило у цьому плані – завдяки ентузіазму деяких людей у райцентрі на досить високому рівні працюють ще й Будинок дитячої та юнацької творчості і Станція юних техніків, де діти мають змогу безкоштовно займатися в гуртках. Але вони вже давно покинуті владними структурами на відкуп долі - фінансують їх так, що вистачає лише на мінімальні потреби – зарплату працівникам, оплату комунал ... Читати далі »
  Просмотров: 676 | Дата: 20.01.2010 | Комментарии (0)

Здається, українці у 2009 році Бика стали більше народжувати. За підсумками минулого року, в Україні народилося близько 530 тисяч дітей. Це, до речі, - найвищий показник народжуваності за останні 17 років.

Що ж, така статистика, безумно, радує – нас, українців, стає більше. А цікаво, як справи з народжуваністю на Пирятинщині?

Далеко заглядати не будемо. Візьмемо хоча б останні 5 років. Так, у 2005 році в районі було зареєстровано 292 новонароджених, з них по місту – 188, по селах – 104; у 2006-му – 309 (відповідно: по місту 181, по селах – 128); у 2007-му – 283 (166 і 117); у 2008-му – 312 (205 і 107), у 2009 році – 330 (200 і 130). Тож рік Бика побив рекорди народжуваності за останні 5 років і на Пирятинщині. Сподіваємося, що Тигр теж не підведе і встановить новий рекорд по кількості новонароджених немовлят у нашому районі. Так тримати!

Автор: Оксана БОНДАРЕНКО, www.piryatin-visti.at.ua

  Просмотров: 648 | Дата: 20.01.2010 | Комментарии (0)

На початку січня надворі – наче справжнісінька весна. Позначки термометрів показували плюсову температуру, зі стріх капало, під ногами – танув сніг. Тим, хто ходить по місту пішки, як кажуть, «куди не кинь, всюди клин» - важко було знайти місце, щоб пройти, не набравши повні чоботи води. Тож багато хто в таку погоду бреде прямо по дорозі, бо тротуарів – то немає, або йти ними просто неможливо.

Поспостерігавши за пішоходами, бачимо, що вони зачасту не дотримуються ніяких правил руху – йдуть хто по лівій стороні дороги, хто – по правій. А водії ж не знають, з якого боку їх об’їхати.Тому ми вирішили нагадати жителям нашого міста правила вуличного руху, аби всі пішоходи дотримувалися їх, не наражаючи на небезпеку себе та тих, хто за кермом автомобілів, що рухаються по тих же дорогах.

Так, Правилами дорожнього руху визначено, що пішоходи повинні рухатися по т ... Читати далі »
  Просмотров: 1683 | Дата: 20.01.2010 | Комментарии (0)

Новий рік, Різдво – це ті свята, на яких панують святково-казковий настрій і які не обходяться без … подарунків. Хтось кладе їх або знаходить під ялинкою, хтось – отримує просто в руки. Та як би там не було, але отримувати й дарувати подарунки – це надзвичайно приємна процедура.

Цікаво, які подарунки на Новорічні свята одержували та готували для рідних і близьких пирятинці? Аби дізнатися про це, ми запитали безпосередньо у жителів нашого міста.



Олександр, 34 роки:

- Я не вважаю себе винахідником у житті, тож люблю свята, так би мовити, без сценарію. Тому й подарунків для своїх рідних особливих не вигадую: дітям – зазвичай дарую іграшки, дружині – парфуми або щось подібне.

Світлана та Юрій:

- У нас двоє діток – 4-річна Соня та 6-річний Михайлик. Ми з перших років їхнього життя намагаємося на Новорічні та Різдвяні свята створювати для них справжню казку. До них щороку приходить Дід Мороз (раніше його роль виконував перевдягнутий тато, ... Читати далі »
  Просмотров: 709 | Дата: 20.01.2010 | Комментарии (0)

Дев’яносторічна жителька села Кейбалівки Орина Дмитрівна Козловська й досі пам’ятає день, коли проводжала на війну чоловіка Антона Антоновича, сільського бригадира. Проживали вони раніше в селі Грицаї Біляківської сільської ради Семенівського району Полтавської області. 1939 року віддалася за хорошого сільського хлопця Антона. Народила йому двох дітей – Михайла та Марію. Подружжя жило в любові та злагоді. У милого до болю був такий лагідний погляд, що не передати. Працювали багато і важко, до сьомого поту у колгоспі, а ще й на домашній грядці-годувальниці. Були і радощі, та щастя сімейне так швидко минулося через війну. Провела на фронт чоловіка, батька малих діток, - більше його не бачила. Багато сліз пролила жінка, безліч прочитала молитов перед образами за чоловіка у тяжкі воєнні роки. Прийшла похоронка, що пропав Антон Козловський безвісти, а він же загинув, загинув біля Градизька, як з’ясувала пізніше. Це була не перша її трагедія у житті. Рідний брат Михайло Дмитрович, який працю ... Читати далі »
  Просмотров: 930 | Дата: 20.01.2010 | Комментарии (1)



  Просмотров: 673 | Дата: 18.01.2010 | Комментарии (0)

nullГромадянська мережа ОПОРА оприлюднила результати спостереження за виборами Президента. 88,9 % спостерігачів повністю довіряють результатам голосування на виборчих дільницях, де вони мали можливість працювати протягом дня, - повідомляє "Westua"

Незалежна Громадянська Мережа ОПОРА здійснює громадське спостереження за виборами Президента України з 1 листопада 2009 року. За результатами роботи 74 спостерігачів, які спостерігали по всій Україні, ОПОРА оприлюднила чотири звіти щодо якості підготовки до дня голосування, використання адміністративного ресурсу, участі медіа, роботи виборчих комісій різного рівня та роботи Органів ведення Державного реєстру виборців. 17 січня ОПОРА залучила 1,003 спостерігача, які працювали безпосередньо на виборчих дільницях, визначених відповідно до випадкової, статистичної обґрунтованої вибірки.

ОПОРА оцінює день виборів як такий, що пр ... Читати далі »
  Просмотров: 908 | Дата: 18.01.2010 | Комментарии (0)

Діти з села Вечірки навчаються в Березоворудській школі. Їх вранці забирає автобус о 7.45 від магазину і назад привозить близько 17.00. Нещодавно сталася неприємна ситуація. Надворі було майже 20 градусів морозу і вітер пронизував своїм зимовим подихом навіть дорослого, як говорять: «Така погода, що добрий хазяїн і собаку надвір не вижене». Наші діти від річки Перевод до Вечірок добиралися самотужки, бо автобус не виїхав на вечірківську гору, оскільки було дуже слизько. Він їх висадив біля річки, а сам поїхав на Березову Рудку.

Діти дружно йшли додому, але одна дівчинка першокласниця відстала від гурту, йшла в розтебнутій куртці. Коли вона прийшла додому, мама побачила, що у дівчинки на обличчі позамерзали сльози і вона була холодна, як льодинка. Дівчинка, вхопивши тепла, стала плакати і кричати не своїм голосом. Мама швидко звернулася до фельдшера, той сказав, що у дівчинки дуже сильне переохолодження, щоки й руки посиніли. Дитині надали першу допомогу.

Але виникає п ... Читати далі »
  Просмотров: 747 | Дата: 18.01.2010 | Комментарии (0)

1 січня 2010 року близько 15.50 під першим мостом через річку Удай по вулиці Кірова у Пирятині виявлено труп громадянки Катерини Михайлівни Михайленко, 16.12.1952 р. н., уродженки селища Новотроїцьке Волновахського району Донецької області, громадянки України, пенсіонерки, яка мешкала в місті Пирятині по вулиці Карла Маркса, 20. Була одягнена в матерчате пальто чорного кольору з коміром з чорного хутра, шапку фетрову чорного кольору, светр білого кольору, колготи теплі чорного кольору, футболку білу, чоботи білого кольору. При собі мала жіночу сумку коричневого кольору. Встановлено, що близько 4-ї години ранку 1 січня вона поверталася додому з гостей.
Усім, кому відомо про обставини смерті громадянки К. Михайленко, або тим, хто був свідком цієї події чи перебував у тому районі, просимо повідомити Пирятинський РВ за тел.: 095-522-33-08, 066-44-63-533 або іншим, зручним для вас шляхом. Конфіденційність гарантуємо.
  Просмотров: 761 | Дата: 17.01.2010 | Комментарии (0)

Родина Брам із Пирятина вимагає від Прем’єр-міністра України, Президента України, Полтавської обл-держадміністрації та міської влади поновити їх у списку на безкоштовне отримання житла. Ще на початку січня 2010 року багатодітна родина стояла першою в черзі на отримання додаткової житлової площі в добудованому на кошти держави багатоповерховому будинку. Нині сім’я, в якій виховуються 10 дітей, а мати Раїса Брама має статус матері-героїні (єдина на район), мешкає в будинку площею всього 48 кв. м. Це по 4 кв. м. на особу: за законодавством мінімальна житлова площа на одну людину становить 13 кв./м.

За словами глави родини Юрія Брами, вони від знайомих дізналися, що в черзі на обіцяну квартиру багатодітну родину чомусь перемістили з першого місця на 11-те. Тобто 10 викуплених державою квартир у Пирятині отримають інші люди. Звернення до представників місцевої влади й навіть до Президента України з проханням допомогти вирішити житлові питання жодних результатів не дали.
  Просмотров: 640 | Дата: 17.01.2010 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 19 20 21 22 23 »
Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Як вам сайт?
Всього відповідей: 90
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz