Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 27.04.2024, 03:22

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Головна » 2010 » Квітень » 20 » Про роботу пирятинських працівників Феміди
Про роботу пирятинських працівників Феміди
20:32
Правоохоронні та судові органи, специфіка їх роботи - завжди викликають цікавість суспільства. До редакції "Пирятинських вістей” теж надходить чимало запитань, що стосуються їх діяльності. В інтерв`ю з головою Пирятинського районного суду Світланою СІМОНОВОЮ, - про те, чим він живе і як працює.

- Світлано Григорівно, скільки суддів нині працює у Пирятинському районному суді?

- Поки що - три. Перш за все, у мене є добра новина - з 1 березня цього року в Пирятинському районному суді Полтавської області працює новий суддя. Указом Президента України від 23 лютого ним призначено Юлію Рябченко. Окрім неї, працює Сергій Педяш та я - голова суду. З листопада минулого року закінчилися повноваження заступника голови суду Оксани Корсун, тож вона зараз не виконує обов’язки судді, чекаючи на нове затвердження її кандидатури Верховною Радою.

- Яку кількість справ за минулий рік розглянуто Пирятинським районним судом?

- Стан оперативності розгляду цивільних справ у Пирятинському районному суді перебуває на постійному контролі голови суду. У 2009 році до Пирятинського районного суду Полтавської області надійшло 1093 цивільні справи, всього у провадженні суду знаходилося 1199 цивільних справ, з яких розглянуто - 1070. Як показує узагальнення, кількість цивільних справ, що надійшли до суду в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, дещо зменшилася. У 2008 році до суду надійшло 1292 справи, закінчено провадженням 1274 справи.

- Зважаючи на кількість справ, розглянутих судом, суддям, напевно, складно працювати?

- Це дійсно так. Хоча не можу не наголосити на тому, що у минулому році навантаження на суддів дещо зменшилося. Так, у 2008 році середньомісячне навантаження на одного суддю становило 118,9 справ, у 2009 – 110,58 справ, при цьому середньообласний показник - 102,5 справ. Таке зменшення відбулося за рахунок того, що значно скоротилося надходження до суду матеріалів про адміністративні правопорушення у зв’язку із внесенням змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення наприкінці 2008 року. У 2008 році 4076 справ про адміністративні правопорушення, а вже у минулому – 1134 справ. Хоча при цьому справи – більш складні.

- Які позитивні зрушення в роботі Пирятинського районного суду Ви хотіли б відзначити?

- У нас з’явилася сторінка в Інтернеті: www.court.gov.ua/sud1624, де розміщена інформація про діяльність суду, новини, вказано графік роботи, прийому громадян, телефони, адресу суду, інформація про вакансії. Це дуже зручно, кожна людина, яка має доступ до Інтернету, може у будь-який зручний для себе час дізнатися необхідну інформацію, не виходячи навіть за межі свого житла.

- Що б хотілося змінити в роботі Пирятинського районного суду?

- Нагальним залишається питання про надання Пирятинському районному суду нового приміщення, оскільки суд знаходиться у двох різних будівлях, віддалених одна від іншої, які не відповідають вимогам здійснення судочинства (немає нарадчої кімнати, достатньої кількості службових кабінетів, кімнати для конвою, для зберігання речових доказів), що негативно впливає на оперативність його здійснення та дотримання строків розгляду справ, передбачених законодавством.
Автор: Людмила ВОЛИК, www.piryatin-visti.at.ua
Переглядів: 696 |  Теги: | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Ви любите своє місто?
Всього відповідей: 130
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz