Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 00:33

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Головна » 2010 » Квітень » 20
В Полтаве зафиксирован новый вид мошенничества, жертвами которого становятся пожилые люди, искренне верящие в стремление Компартии улучшить их жизнь.

Как сообщили сегодня «Обкому» в Киевском райотделе милиции Полтавы, в дежурную часть обратилась пожилая пенсионерка и сообщила, что представители Компартии отобрали у нее 7 тысяч гривень. Как оказалось, мошенники умело используют надежды пенсионеров, привыкших, что к празднику Победы им что-то «дадут». Так было и в случае с заявительницей.

К старушке домой пришли две женщины, которые отрекомендовались представителями Компартии. Они сообщили женщине, что по решению горкома Компартии к дню Победы оказывается материальная помощь детям войны и «чернобыльцам». Первым — в размере 50% от суммы наличных в доме денег, вторым — 30%. Авантюристки предложили пенсионерке вынести из дома все имеющиеся деньги, чтобы они пересчитали их и переписали для отчета номера банкнот. После чего она как «дитя війни» получит от них полагающуюся помощ ... Читати далі »
  Просмотров: 597 | Дата: 20.04.2010 | Комментарии (0)

Саме так, на мою думку, можна охарактеризувати „політику” Пирятинського сирзаводу по відношенню до людей. Днями зустріла одну знайому з Каплинець, яка розповіла про те, що молоко закуповують у населення за мізерні копійки – нещодавно було по 2 гривні, а тут вже стало по 1 гривні 80 копійок за літр.

І це, напевно, - ще не межа: надворі потепліє, молока побільшає, то взагалі за копійки братимуть.

Хай би вже й так. Але ж якби при цьому вони ціни і на свою продукцію знижували. Так де там! Сир, масло та інша продукція сирзаводу, як подорожчали до захмарних висот, так уже й не будуть дешевшати. А молоко взагалі – 6-7 гривень за пакет. Тобто, із закупленого у населення по 2 гривні молока відвіяли увесь жир, а тоді ще людям і продають його у 3-4 рази дорожче, ніж купили.

Де ж та справедливість? Куди не кинься, – дурять нас, звичайних людей, насміхаються з нас і наживаються за рахунок наших копійок. Чи може собі дозволити середньостатистична пирятинська родина, аби на її ст ... Читати далі »
  Просмотров: 716 | Дата: 20.04.2010 | Комментарии (0)

«Прийшла весна. Так хочеться після довгої, сніжної та морозної зими вдихнути свіжого весняного повітря. Але…

Кожної весни така «розкіш» пирятинцям недоступна. Завіси диму встеляють наше невеличке місто чи не щодня. Їдкий дим не дає дихати ні на вулицях Пирятина, ні у власному дворі чи квартирі – він заполоняє все і проникає скрізь.

Здається, і Великдень пройшов (зазвичай, усі намагаються поприбирати у дворах та біля них до цього великого свята), а то так, гляди, то там купи сміття продовжують диміти.

Невже немає іншого способу позбутися непотребу, чи треба тільки палити, отруюючи і себе, і оточуючих?! Куди дивляться наші екологи та відповідальні за благоустрій? Чому дозволяють це робити і не притягують до відповідальності «паліїв»?», - лист такого змісту надійшов на адресу редакції Катерина П., м. Пирятин.

У міській раді є спеціаліст з питань екології та благоустрою міста Пирятина Ірина ТІЦЬКА. Тож ми звернулися до неї з приводу проблеми, викладеної у листі. ... Читати далі »
  Просмотров: 593 | Дата: 20.04.2010 | Комментарии (0)

Керуючись цим принципом та з метою допомогти людям похилого віку й одиноким непрацездатним жителям району в їх прагненні жити творчим, змістовним життям, у Пирятині відкрито Центр соціальної активності для осіб поважного віку та осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Урочисте відкриття Центру дозвілля для літніх людей, який розташувався у колишньому приміщенні управління праці та соціального захисту населення, відбулося 9 квітня цього року.

Його облаштування стало можливим завдяки Фонду «Східна Європа» у партнерстві з компанією "Теlenor Group” в Україні та при активній підтримці соціальних партнерів: районної та міської рад, територіального центру по обслуговуванню одиноких непрацездатних пенсіонерів та інвалідів, а також - районної ради ветеранів.

На урочистостях були присутні представники Фонду «Східна Європа», місцевої влади, керівники відділів та ... Читати далі »
  Просмотров: 779 | Дата: 20.04.2010 | Комментарии (0)

Цьому сприяє районна рада, взявши на себе гарантії щодо виділення з районного бюджету коштів для облаштування газонного покриття та системи поливу.

7 квітня відбулося спільне засідання президії районної ради та постійної комісії з питань бюджету, фінансів та розвитку малого і середнього бізнесу. Одне з основних питань, які було винесено на розгляд, - про нагальну необхідність заміни газонного покриття на стадіоні «Ювілейний» у Пирятині. Це питання – не нове, воно вже обговорювалося на рівні району, але… не було вирішено. А потреба – дійсно є, оскільки нинішнє покриття знаходиться у незадовільному стані, в результаті чого травмуються спортсмени, більшість команд першості відмовляється брати участь у змаганнях, котрі проводяться на пирятинському стадіоні.

Голова районної ради Олексій Рябоконь, який вів засідання президії, повідомив, що у селі Дейманівка є фірма, яка спеціалізується на вирощуванні газонів. Вона готова виконати роботи по підготовці, плануванню поля, посіву га ... Читати далі »
  Просмотров: 578 | Дата: 20.04.2010 | Комментарии (0)

Це питання нині на слуху в більшості з нас. Але чи готова Україна і з нею ми, українці, до такого кроку – ось що головне. Рівень медичного обслуговування, соціального захисту в нашій державі на порядок нижчий, ніж у європейських країнах, і, як наслідок цього: середній вік українських чоловіків – 62 роки, а жінок – 73. Як ставляться пирятинці до такого можливого кроку нової влади, чи вважають його потрібним – про це ми запитали у них.

Василь МИЛЕНКО, пенсіонер:

- Я як, напевно, і більшість людей - проти. Наше суспільство не готове до цього. На мою думку, пенсійний вік потрібно залишати на тому рівні, який є. Наші люди отримують недостатнє лікування, якість продуктів харчування надзвичайно низька. У нашому суспільстві надзвичайно багато бідних людей, які, грубо кажучи, недоїдають-недопивають. Якщо взяти, наприклад, США – у них на пенсію люди виходять у 65 років, у європейських країнах – теж у більшості 65 років, іноді 60. Але ж нам до них, ой, як далеко! У них середня трива ... Читати далі »
  Просмотров: 639 | Дата: 20.04.2010 | Комментарии (0)

Бродячих собак у нашому місті вистачає. Після останнього випадку, який ми спостерігали на власні очі, ще раз переконалися, що проблема з безпритульними собаками у Пирятині стоїть досить гостро.

У вівторок дві жіночки середнього віку спокійно йшли по тротуару по вулиці Петровського. Раптом звідкись взялася собака (невелика, непримітна, таких – немало бігає по місту) – і зненацька вчепилася у ногу однієї з перехожих жінок. Відразу на місці укусу з’явилася величезна пляма крові. З одного із дворів, що поряд, вийшла жінка з чоловіком, побачивши неладне. Хоч собака і не їхня, а приблудна, хотіли надати допомогу постраждалій, запросили у двір. Та рана виявилася глибокою, тож їй порадили звернутися у поліклініку за медичною допомогою.

Опісля ми зателефонували на "швидку”, аби дізнатися, наскільки серйозною була рана у жінки. Медпрацівники «швидкої» повідомили, що до них таки зверталася громадянка ... Читати далі »
  Просмотров: 593 | Дата: 20.04.2010 | Комментарии (0)

Полтавське обласне відділення Антимонопольного комітету порушило справу проти ТОВ "НВФ "Лідвер" і ТОВ "РосУкрОйл" за зловживання монопольним становищем на ринку торгівлі стисненим газом. Про це йдеться в повідомленні АМКУ. Як стало відомо полтавському відділенню АМКУ, дві зазначені компанії підвищили роздрібні ціни на стиснений газ в місті Пирятин.

За даним фактом проводиться розслідування.
  Просмотров: 624 | Дата: 20.04.2010 | Комментарии (0)

Інформація про шкідливість нікотину – загальновідома всім. Навіть на пачках із сигаретами пишуть про те, що куріння спричиняє серцево-судинні захворювання та рак. Але від масового поширення такої інформації кількість курців не зменшується, швидше навпаки - збільшується. У той же час зменшується вік курців – нині вже ніхто не здивується, як побачить учня молодших класів із сигаретою в руках.

Шкільні перерви вже давно перетворилися на перекури, під час яких за рогом школи чи в шкільному туалеті поряд „димлять” від малого до великого. А місця шкільних перекурів рясніють недопалками, серед яких значна частина – зі слідами помади. Куди дивляться класні керівники, вчителі, а в першу чергу - батьки, які знають, бачать, що дитина палить, наносить непоправну шкоду власному здоров’ю, – незрозуміло?! Але часто диву даєшся – діти вже знахабніли настільки, що навіть не ховаються – димлять з гордим виразом обличчя, ніби подвиг якийсь здійснюють, – „круті”, дорослі...

Яке ж здоров’я буд ... Читати далі »
  Просмотров: 721 | Дата: 20.04.2010 | Комментарии (0)

«Нещодавно з телевізійних новин почула, що в місті Суми розвелося багато скажених бродячих собак, які нападають на жителів міста. Там навіть у зв’язку з цим було введено надзвичайний стан.

У Пирятині теж немало бездомних собак зустрічається на вулицях міста, біля баків із сміттям тощо. Тож хотілося б знати, чи відомо, яка приблизна кількість цих безпритульних тварин у нашому населеному пункті та чи ведуть комунальники боротьбу з ними?», - запитує пенсіонерка М. Гриценко з Пирятина.

З цим питанням ми звернулися до начальника КП «Каштан» Віталія СКОЧКА.

Він повідомив, що боротьба з бродячими собаками ведеться постійно, на проведення цих робіт є відповідні приписи і санепідемстанції, і ветлабораторії. Так, за 2009 рік працівники комунального підприємства відловили та усипили 71 собаку, цього року – вже близько 30-ти. Загалом же на сьогодні, за підрахунками комунальників, по місту «розгулює» близько 40 бродячих собак.

Р.S. До речі, проблеми з бродячими собаками ... Читати далі »
  Просмотров: 689 | Дата: 20.04.2010 | Комментарии (0)

Донедавна до безхатченків, яких у народі називають просто «бомжі», я ставилася з деяким співчуттям, можна сказати, навіть розумінням. Люди – без даху над головою, кинуті напризволяще, нікому не потрібні, переживають холод, голод… Та останнім часом я змінила своє ставлення до них.

Неподалік багатоквартирного будинку, де проживаю, знаходяться баки для сміття, куди мешканці прилеглих п’ятиповерхівок скидають усілякий непотріб.

Вікна моєї квартири виходять саме на ту сторону, де розміщений смітник. Щодня доводиться мені спостерігати, як двоє бомжів (чоловік та жінка, вік яких важко визначити) нишпорять у тому смітті, розривають пакети, відбирають собі щось підходяще, забирають з собою і бредуть у напрямку залізничного вокзалу. Саме там у зимовий час вони і кочують. Я все розумію – ніде їм дітися, але ж треба з розумінням ставитися і до пасажирів потягів, котрі заходять на цей вокзал, беруть там білети, чекають приїзду поїзда. Дихати там – просто нічим, такий сморід іде від ци ... Читати далі »
  Просмотров: 620 | Дата: 20.04.2010 | Комментарии (0)

Правоохоронні та судові органи, специфіка їх роботи - завжди викликають цікавість суспільства. До редакції "Пирятинських вістей” теж надходить чимало запитань, що стосуються їх діяльності. В інтерв`ю з головою Пирятинського районного суду Світланою СІМОНОВОЮ, - про те, чим він живе і як працює.

- Світлано Григорівно, скільки суддів нині працює у Пирятинському районному суді?

- Поки що - три. Перш за все, у мене є добра новина - з 1 березня цього року в Пирятинському районному суді Полтавської області працює новий суддя. Указом Президента України від 23 лютого ним призначено Юлію Рябченко. Окрім неї, працює Сергій Педяш та я - голова суду. З листопада минулого року закінчилися повноваження заступника голови суду Оксани Корсун, тож вона зараз не виконує обов’язки судді, чекаючи на нове затвердження її кандидатури Верховною Радою.

- Яку кількість справ за минулий рік розглянуто Пирятинським районним судом?

- Стан оперативності розгляду цивільних справ у Пирятин ... Читати далі »
  Просмотров: 695 | Дата: 20.04.2010 | Комментарии (0)

nullЗ таким запитанням звернулися журналісти «Пирятинський Вістей»на вулицях нашого міста до пирятинців – корінних, приїжджих – та гостей Пирятина. Адже кожен населений пункт – неповторний, чимось та й відрізняється від інших. У кожному місті чи містечку є своя окраса, візитна картка чи, як кажуть, «родзинка».

Що ж є, на думку пирятинців, окрасою Пирятина?

Світлана, 26 років:

- Мені здається, що окрасою нашого міста є центральна його вулиця – з квітучими каштанами (як у Києві), оленем (хоч і безрогим) та фонтаном (яким-не-яким).

Ольга МИКОЛЕНКО:

- На мою думку, окраса Пирятина – це наша Різдво-Богородицька церква, яка своїми куполами височить над містом.

Сергій, 21 рік:

- Окраса Пирятина? Для мене – це острів Масальський. Там природа просто чудова – річка, сосновий ліс, чисте повітря. Що ще може бути кращим?!

Наді ... Читати далі »
  Просмотров: 815 | Дата: 20.04.2010 | Комментарии (0)

За інформацією районного педіатра Людмили Свергун, із 1421 школяра, які оглянуті під час обов’язкових медичних оглядів минулого року, в 1041 учня (73%) виявлено відхилення у стані здоров’я.

- Людмило Петрівно, у чому причини такої невтішної статистики, адже фактично троє з чотирьох дітей шкільного віку мають проблеми зі здоров’ям?

- Причин цьому можна знайти дуже багато. Щоб бути об’єктивним, варто починати аналізувати ситуацію кожної дитини від самого її народження. Безумовно, зовнішні чинники впливають на здоров’я дитини, але ж до уваги потрібно брати все, починаючи із зачаття. Якщо вагітність запланована, майбутня мама уважна до свого здоров’я, не палить, не зловживає алкоголем, дотримується рекомендацій лікаря, то й дитина народиться здоровою. А у нас же не в дивовижу побачити вагітну жінку з пляшкою пива чи цигаркою. Це вже майже норма нашого життя. Де тут взятися здоровій дитині? Далі навіть, якщо дитина і народилася здоровою, у більшості випадків батьки не роблять ... Читати далі »
  Просмотров: 618 | Дата: 20.04.2010 | Комментарии (0)

Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Як вам сайт?
Всього відповідей: 90
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz