Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 20:27

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Головна » 2011 » Жовтень » 5 » На Пирятинщині ліквідовано кіновідеомережу
На Пирятинщині ліквідовано кіновідеомережу
11:42
Питання про хід виконання районної комплексної Програми розвитку культури та Програми розвитку туризму на 2008-2012 роки були основними на восьмій сесії районної ради шостого скликання, яка відбулася минулої середи у приміщенні адмінбудинку.

З цих питань присутні заслухали доповідь начальника відділу культури і туризму РДА Тамари Білобрової, яка повідомила, що діяльність культурно-освітніх закладів району спрямована на поліпшення культурного обслуговування населення, відродження народних традицій, обрядів, задоволення духовних потреб особистості та організацію змістовного дозвілля громади. Під керівництвом відділу діє 28 клубних закладів, 29 бібліотек, 2 народні краєзнавчі музеї – Пирятинський та Березоворудський, Пирятинська школа естетичного виховання (332 учні) та чотири її філії в селах Березова Рудка, Велика Круча, Вікторія та Нові Мартиновичі (107 учнів). У 2010 році у школі відкрито театральне відділення. Одинадцять аматорських колективів мають звання народних, керівник народного фольклорно-етнографічного колективу «Древо» Крячківського сільського клубу Ганна Попко - заслужений працівник культури України. Ще на два аматорські колективи підготовлено документи та пройдено відповідну процедуру щодо присвоєння звання народних – це вокальний ансамбль «Полісяночка» Новомартиновицького сільського клубу та вокальний гурт «Березичі» Березоворудського СБК. У клубних закладах району діють 224 аматорських творчих колективи, що об’єднують 1850 учасників.

У червні цього року підписано трьохсторонню Угоду про співпрацю у сфері культури і туризму між Прилуцьким, Яготинським та Пирятинським районами, що дає поштовх до нових цікавих форм роботи.

З 2008 року значно покращено матеріально-технічне забезпечення районного Будинку культури, школи естетичного виховання, центральної районної бібліотеки, районної бібліотеки для дітей, сільських бібліотек та проведено їх ремонти. Сільські заклади культури протягом цих років теж значно покращили матеріально-технічний стан на суму 69 тисяч гривень. Проведено ремонти дахів у Крячківському та Вечірківському сільських клубах на суму 106 тисяч гривень, підключено до опалення Великокручанський сільський клуб, у планах – Повстинський СБК.

У листопаді минулого року за сприяння відділу культури та громадської організації «Берегиня», спільно з Березоворудським народним краєзнавчим музеєм, було подано заявку на участь у конкурсі від Американського посольського фонду зі збереження культурної спадщини в категорії «Пам’ятки культури» щодо реставрації піраміди-каплиці родини Закревських (однієї із трьох, які є в Європі). Також поданий проект районною радою щодо продовження ремонту третього поверху РБК, зокрема, облаштування другої черги хореографічного залу.

Книжковий фонд централізованої бібліотечної системи за 8 місяців цього року поповнився на суму 10911 гривень. Передплачено періодичних видань по централізованій бібліотечній системі у 2011 році на 36474 гривень. Матеріально-технічна база районних бібліотек поповнена на 78193 гривень. Проведено ремонти та покращено матеріальну базу сільських бібліотек на загальну суму більше 35 тисяч гривень.

З метою виконання районної Програми розвитку туризму на 2008-2012 роки створено мережу туристичної галузі в районі, яка розвивається на базі Березоворудської та Великокручанської сільських рад. На Пирятинщині активний розвиток туристсько–рекреаційної діяльності здійснюється на базі ВАТ «Велика Круча». Продовжено роботи по благоустрою оглядових майданчиків та розширенню зони відпочинку біля річки Удай. На території Великокручанської сільської ради можна зайнятися риболовлею, спробувати себе у мисливстві, популяризується здоровий спосіб життя. У 2009 році у Великокручанській школі створено музейну кімнату видатного вченого-фізика М. Боголюбова. На садибі М. Василенка у Великій Кручі функціонує музей українського національного побуту та крамниця сувенірів, де представлено вироби народних умільців майже з усіх куточків України. З метою популяризації сільського зеленого туризму щорічно на цій садибі проводиться фестиваль народної творчості «Кручанські забави». Розроблено туристичний маршрут села Великої Кручі «На батьківщині Надії Дурової» та туристичний маршрут по Пирятину «Славетна Пирятинщина». У планах відділу культури і туризму РДА - збір інформації для розробки нових туристичних маршрутів і на території Білоцерківської сільської ради. Значний потенціал розвитку надання послуг туристичного продукту має село Березова Рудка – батьківщина поета-пісняра Д. Луценка. Громадська жіноча організація зі сприяння розвитку сільському зеленому туризму «Берегиня» села Березова Рудка надає послуги проживання та харчує стравами української кухні. Відпрацьовано пішохідний, велосипедний та кінний маршрути. До послуг туристів - риболовля, для відпочиваючих проводяться майстер–класи з розпису писанок та ковальства. Підготовлено до друку буклет щодо туристичної привабливості маршрутів села «Шляхами історії села Березова Рудка» та «Відпочинок душею і тілом».

Народні умільці та аматори художньої самодіяльності Пирятинщини брали активну участь в обласному святі «Туристична Диканьщина запрошує»; регіональній виставці – туристичному салоні «Відпочивайте на Полтавщині»; Весняному Ярмарку в Національному музеї архітектури та побуту України в Пирогово; 10-й ювілейній Міжнародній виставці-ярмарку «Тур’євроцентр-Закарпаття 2011» (м. Ужгород) - щодо обміну досвідом роботи та вивчення питання розвитку велотуризму та інших, де провели роботу по популяризації туристичного потенціалу Пирятинського краю та забезпечили культурно-мистецький супровід виставки Полтавського краю. Проведена робота відділу культури і туризму РДА спільно з райдержадміністрацією по підготовці інформації для путівника «Полтавщина туристична» для розділу - Пирятинський район.

Заслухавши доповідь Т. Білобрової, голова районної ради Олексій Нечипоренко закликав голів сільських рад звернути особливу увагу на поповнення книжкових фондів бібліотек району, порадивши шукати меценатів серед керівників сільськогосподарських підприємств та інших небайдужих до цієї справи людей. Керівнику ж відділу культури і туризму рекомендував тримати це питання на контролі. Що стосується збереження культурної спадщини Пирятинщини, яка зібрана у сільських та районному музеях, то О. Нечипоренко дав завдання привести ці приміщення у належний стан та надати їм естетичного вигляду, передбачивши у Програмі розвитку музейної справи Пирятинського району на 2012 рік необхідні для цього кошти. Голова райдержадміністрації Микола Купріян, у свою чергу, запропонував активізувати роботу по добровільній здачі пирятинцями книг із власних домашніх бібліотек для поповнення фонду районної та сільських бібліотек.

Іншим важливим питанням, яке піднімалося на сесії районної ради, було припинення юридичної особи – Пирятинської районної дирекції кіновідеомережі шляхом її ліквідації. Доповідав з цього питання заступник голови районної ради Василь Митропан. Він зауважив, що це рішення не просте, але далі відкладати його недоцільно. Кіновідеомережі у районі вже фактично не існує, а отже всі підстави для її ліквідації є. Що ж стосується кінотеатру «Родина», то його планується віддати у підпорядкування відділу культури і туризму РДА. Депутати районної ради майже одноголосно підтримали це рішення.

На сесію також було винесено питання про участь Пирятинської районної ради у конкурсі проектів та програм розвитку територіальних громад Полтавської області на тему «Талановита молодь – головний ресурс процвітання нації». У разі перемоги в конкурсі вирішено передбачити кошти в районному бюджеті в сумі 10 тисяч гривень для його співфінансування.

Окрім того, на сесії внесено зміни до районного бюджету на 2011 рік; затверджено районну Програму «Сприяння розвитку інвестиційної діяльності у Пирятинському районі на 2011-2015 роки»; внесено зміни та доповнення до районної Програми кадрового забезпечення у соціально-гуманітарній сфері району на 2010-2012 та наступні роки; розглянуто стан виконання загального фонду районного бюджету за 8 місяців 2011 року та інші питання.

По кожному з питань порядку денного районна рада прийняла відповідні рішення.

Вів сесію голова районної ради Олексій Нечипоренко.
Переглядів: 800 |  Теги: | Рейтинг: 3.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Ви любите своє місто?
Всього відповідей: 130
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz