Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 15:02

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Головна » 2010 » Березень » 10 » Гречка та інші продукти стають «золотими»
Гречка та інші продукти стають «золотими»
21:36
Стрімке зростання цін на продукти харчування продовжує бути темою №1 для обговорення серед населення. Слідом за олією та цукром подорожчала різко гречка (та й інші крупи). Нині у пирятинських магазинах гречану крупу продають за ціною і 8,50, і 9 та більше гривень за кілограм.

Багато років поспіль гречка мала в Україні імідж дешевої і корисної крупи. Якщо хтось казав, "сідаю на гречку”, то це зазвичай означало, що людина вирішила сісти на дієту або ж збирається економити на харчах. Сьогодні ж гречка має всі шанси втратити імідж дешевої крупи. Тільки за перші два тижні лютого ціна на неї в Україні зросла з колишніх 4-х гривень до майже 11-ти. Такий сюрприз особливо неприємний для тих, хто дотримується посту, адже для них це - один з найпопулярніших продуктів.

Обґрунтованість підвищення цін на гречку в Україні нині перевіряє Антимонопольний комітет.

Як контролюються ціни на крупи у магазинах Пирятина, - ми запитали у головного державного інспектора державної інспекції з контролю за цінами у Полтавській області Тетяни КУЧІНСЬКОЇ.

Вона повідомила, що перевірки цін на крупи, в тому числі й гречку, інспекцією з контролю за цінами на сьогодні не проводяться. Це пов’язано з тим, що у зв’язку з економічною кризою у країні уряд України ввів до 31 грудня 2010 року мораторій на проведення органами державного нагляду (контролю) планових і позапланових перевірок суб’єктів підприємницької діяльності. Проте, 28 січня у Кабміні відбулася нарада, на якій піднімалося питання підвищення цін на продукти харчування. Тож було дано дозвіл перевіряти торгові точки, у яких реалізовується олія соняшникова, молоко (з вмістом жиру - 2,5%), цукор та масло вершкове (з вмістом жиру – 72,5%). Тільки встановлення цін на ці продукти дозволено поки що перевіряти, хоча загалом є 14 соціально значимих товарів, встановлення цін на які контролюється державою.

Такі перевірки проводилися і в Пирятинському районі позаминулого тижня. За інформацією Т. Кучінської, нею спільно з начальником відділу з питань торгівлі, побутового обслуговування населення та розвитку підприємництва Г. Конопліч перевірено 5 торгових об’єктів, де реалізуються вище зазначені товари. У кожному з перевірених об’єктів встановлено вищі від установленого граничного рівня ціни. У ході перевірок проведено переоцінку товарів згідно вимог чинного законодавства. «Ми, звичайно ж, націлюємо підприємців на те, щоб вони не перевищували гранично допустимі надбавки на товари, - зауважила Т. Кучінська, - але ж ціни виробників теж зростають…».

Ось такі невтішні справи з цінами. Отже нам, споживачам, нічого чекати «манної (чи гречаної) крупи з неба», адже ціни звикли йти тільки вгору, а не вниз. Тож купуйте, яке є і по чім є.
Автор: Оксана БОНДАРЕНКО, www.piryatin-visti.at.ua
Переглядів: 577 |  Теги: | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Ви любите своє місто?
Всього відповідей: 130
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz