Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 27.04.2024, 23:23

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Головна » 2010 » Січень » 29 » Детектор брехні остаточно довів причетність молодого чоловіка до скоєння злочину
Детектор брехні остаточно довів причетність молодого чоловіка до скоєння злочину
19:13
У місті Пирятині, що на Полтавщині, близько 5-ї ранку 1-го січня поточного року під мостом через річку Удай було знайдено труп жінки з чисельними травмами голови. Жодних свідків та доказів того, хто б це міг скоїти у працівників міліції не було... Погодній фактор немов працював на злочинця, оскільки то дощ, то сніг наче навмисно замітав сліди злочину… Можливо, убивство жінки й досі було б не розкритим, аби не професіоналізм та оперативність полтавських правоохоронців, які не дали жодних шансів зловмиснику уникнути відповідальності!

20-річний Дмитро (ім’я змінено) святкував Новий рік разом з друзями у кафе. Повертаючись близько 3-ї ранку додому через міст, хлопець зустрів на своєму шляху жінку, яка йшла одна та тримала у руці мобільний телефон. Підбігши до неї, Дмитро почав наносити руками та ногами безжальні удари по тілу жінки. Коли кулачні «аргументи» були вичерпані, Дмитро забрав у бідолашної мобільний та подався додому.

«Перед міліцією стояла непроста задача, - повідомив Микола Михайлик, начальник Управління карного розшуку Головного управління МВС України в Полтавській області, - Відпрацьовувалися різні версії способу скоєння злочину. Серед варіантів мала місце навіть версія із дорожньо-транспортною пригодою, оскільки тілесні ушкодження були характерними для удару вантажівкою, але тоді виникало питання - як труп опинився під мостом?»

За словами Миколи Миколайовича, у даній ситуації добре допоміг фактор часу, оскільки під час подвірних обходів при опитуванні мешканців та потенційних очевидців оперативники мали змогу прив’язуватися до часу. Оскільки люди святкували Новий рік, міліціонери змогли повністю відслідкувати весь хронометраж пересування людей через міст в період з третьої до сьомої ранку, з’ясувати хто, де і з ким святкував.

Наступним етапом у розслідуванні злочину стало вивчення криміногенної ситуації в районі. Відпрацьовувалися особи раніше засуджені та ті, що схильні до скоєння злочинів. Нарешті, у поле зору оперативників потрапив 20-річний мешканець Пирятина, який раніше вже був засуджений за аналогічний злочин. Під час бесіди з міліціонерами хлопець чітко розповів де був, з ким і коли повернувся додому. Здавалося б, у молодика залізне алібі, якби не плутанина у його свідченнях, яку оперативники викрили під час перевірки правдивості його розповідей.

"Коли ми отримали достовірну оперативну інформацію стало зрозуміло, що особа має схильність до вчинення аналогічних злочинів, веде відокремлений спосіб життя, не покинула свої кримінальні звички. Було прийнято рішення провести допит Дмитра за участю слідчого, - продовжує Микола Михайлик, - під час розмови з міліціонерами хлопець почав плутатися у свідченнях, а детектор брехні й остаточно довів причетність молодого чоловіка до скоєння злочину.”

В ході санкціонованого обшуку будинку Дмитра оперативниками було знайдено речові докази, а саме – мобільний телефон та одяг зі слідами крові.

Найбільше у даній історії працівників карного розшуку здивував той факт, що молодик вів звичайний спосіб життя, мав добру фізичну форму, нічим особливим від своїх одноліток не відрізнявся. Що ж наштовхнуло хлопця на скоєння тяжкого злочину залишається загадкою…

Наразі Дмитро затриманий. Проти нього порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). За скоєння тяжкого злочину Дмитро може отримати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років. Остаточну точку по даній справі згодом поставить суд.

Автор: Алла Квіта, інспектор ВЗГ ГУМВС

Переглядів: 698 |  Теги: | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Як вам сайт?
Всього відповідей: 90
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz