Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 10:50

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
 
Головна » 2012 » Лютий » 12 » ТАКСІ: ЗАСІБ ПЕРЕСУВАННЯ ЧИ ГРА В РОСІЙСЬКУ РУЛЕТКУ ДЛЯ ПАСАЖИРІВ?
ТАКСІ: ЗАСІБ ПЕРЕСУВАННЯ ЧИ ГРА В РОСІЙСЬКУ РУЛЕТКУ ДЛЯ ПАСАЖИРІВ?
14:12

 

Один із «мінусів» невеликих містечок на зразок Пирятина – дуже мала кількість доступного по ціні за проїзд громадського транспорту на його вулицях. Але ж діставатися з одного краю міста в інший люди якось мусять, тому й користуються послугами далеко не дешевого – таксі. Задоволення це мало не царське, враховуючи рівень життя пересічного українця, але від того не менш популярне. Якби ж іще й безпечне… 
Викликаючи таксі, чи задумуємося ми, хто приїде за кермом автівки, в якому стані буде транспортний засіб, якому, по суті, ми довіряємо своє життя… Справа ось у чому: по місту снують чимало автомобілів, які так чи інакше, незалежно від того, обладнані вони «шашечками» чи ні, виконують функцію пасажироперевезення. Зареєстровані ж лише частина з них. А це означає, що лише певний відсоток автомобілів проходить відповідну перевірку, лише їх власників можна якимось чином проконтролювати. Решта ж – на совісті автовласників.
Яка ситуація з таксі та таксистами у нашому районі, - ми поцікавилися у заступника голови райдержадміністрації Юрія МИТРОПАНА.
- Юрію Миколайовичу, скажіть, будь ласка, що вимагає від власників таксі Закон?
- Відповідно до статті 9 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» даний вид діяльності (надання послуг з перевезення пасажирів та їх багажу на таксі) підлягає ліцензуванню. Особи, які надають послуги з перевезення пасажирів, повинні обов’язково мати свідоцтво про державну реєстрацію, свідоцтво платника єдиного податку за видом діяльності «діяльність таксі». У березні минулого року ми на сторінках «Пирятинських вістей» давали відповідні пояснення власникам таксі та попереджали про застосування штрафних санкцій у разі порушення норм чинного законодавства.
- Що змінилося за цей період?
- З дати минулорічної публікації пройшов уже майже рік, але ситуація на ринку таксомоторних перевезень, як це не прикро констатувати, суттєво не змінилася. За даними Пирятинського відділення Лубенської ОДПІ, станом на 1.02.2012 року, свідоцтво платника єдиного податку за видом діяльності «діяльність таксі» мають лише 17 приватних підприємців.
- Чи є серед переліку служб таксі, які працюють у місті, легальні з точки зору закону?
- Однією з легалізованих таксомоторних служб в районі є служба таксі «3-12-12» (В. Дмитренко, С. Журба, Д. Кукушкін, О. Кузнєцов, О. Кошовий, Р. Лобков, П. Митропан, М. Василенко, С. Ґудзь, А. Косенко). Такі служби як „2-22-22" (О. Рудич, В. Козін, Ю. Москаленко), «3-16-16» (О. Юнак, В. Вовк), «2-84-95» (О. Голінський), «3-30-15» (В. Громік) мають у своєму складі більше машин та працює в них більше осіб, ніж перераховано.
- Які кроки влади у напрямку легалізації роботи таксистів?
- При райдержадміністрації створено робочу групу по легалізації осіб, які здійснюють діяльність з перевезення пасажирів та їх багажу на таксі, яка в минулому році систематично проводила рейди та з 15 лютого цього року відновить свою роботу. Тому, при нагоді, звертаюся до осіб, які надають послуги з перевезення пасажирів та не мають відповідних документів: терміново отримайте свідоцтво про державну реєстрацію, свідоцтво платника єдиного податку за видом діяльності та ліцензію. А населенню, у свою чергу, раджу більш виважено ставитися до вибору служби таксі, адже від цього залежить безпека вас та ваших рідних.
Людмила ВОЛИК. Фото автора

Переглядів: 1059 |  Теги: | Рейтинг: 2.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Ви любите своє місто?
Всього відповідей: 130
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz