Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 00:16

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Головна » 2012 » Квітень » 27 » НА КРОК ПОПЕРЕДУ ІНШИХ
НА КРОК ПОПЕРЕДУ ІНШИХ
11:22

Саме так коротко і точно можна охарактеризувати освітянську галузь Пирятинщини, адже, за словами начальника відділу освіти РДА Володимира Лелюха: «Те, що інші лише планують робити, ми вже робимо». У цьому стовідсотково переконалися учасники форуму «Освіта Пирятинщини – погляд у майбутнє», який відбувся 20 квітня на базі Пирятинського ліцею.

Учасники форуму - керівники району, вчителі, батьки, учні, представники громадськості побували у міських школах №4 та №6, позашкільних закладах Пирятина. На Станції юних техніків вони відвідали музей техніки, почули змістовну розповідь про гуртки, які працюють при СЮТ, про можливості закладу в плані розвитку дітей. Вразив гостей різноманіттям гуртків, секцій Будинок дитячої та юнацької творчості. Дорослі з захопленням розглядали вироби, виготовлені умілими дитячими руками - писанки, вишиванки, аплікації та багато іншого, і цікавилися, чи… не працюють подібні гуртки для людей старшого віку.
У четвертій та шостій школах учасники форуму ознайомилися з умовами, які створені для профільного навчання старшокласників району. Діти майже усіх шкіл Пирятинщини, у тому числі й сільських, мають змогу відвідувати заняття, на яких вчаться кухарській, швейній, перукарській справам, основам косметології та візажу. Для цього створені усі необхідні умови, належна матеріально-технічна база, підготовлені спеціалісти-педагоги.
Екскурсія Пирятинським ліцеєм справила на учасників форуму чи не найбільше враження. Мультимедійні дошки, комп’ютерні класи та практичне використання їх на уроках – усе це гості закладу мали змогу побачити в дії, впевнитися, наскільки вони ефективні в навчальному процесі.
Обговорюючи побачене за день, голова райдержадміністрації Микола Купріян, голова районної ради Олексій Нечипоренко, міський голова Олексій Рябоконь, начальник відділу освіти РДА Володимир Лелюх відзначали важливість подібних зібрань, на яких на широкий загал виносяться проблеми та потреби освітянської галузі. З конкретними пропозиціями, як налагодити партнерські стосунки школи, батьків і громадськості виступили учениця Великокручанської школи Ольга Баглай та школярка з Дейманівки Лілія Семененко, сільські голови Сасинівки – Віктор Дорошенко, Березової Рудки – Олександр Оніщенко та голова комітету громадського самоврядування Нових Мартиновичів Михайло Мельниченко.
Голова батьківського комітету Березоворудської школи Олександр Тесленко висловив слушну думку, з якою важко не погодитися: дитина, немов бізнес, чим більше вкладаєш, тим більше в результаті отримуєш. Тому усім - і владі, і громадам - варто працювати над тим, аби якомога більше вкласти у підростаюче покоління, яке потім сторицею поверне вкладене.
Людмила ВОЛИК
Фото автора
Переглядів: 868 |  Теги: | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Ви любите своє місто?
Всього відповідей: 130
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz