Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 13:33

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Головна » Архів матеріалів

26 липня відбулася робоча поїздка депутата Полтавської обласної ради Михайла КРИВОШЕЯ в рамках якої він зустрівся з працівниками поштового звязку Пирятинського району. Михайло Кривошей пінформував про свою роботу як депутата обласної ради та ознайомився з проблемами поштовиків і як подарунок вручив поштові сумки листоношам району.

  Просмотров: 1301 | Дата: 04.08.2012 | Комментарии (0)

Нещодавно Національний природний парк «Пирятин¬ський» проводив восьму екологічну експедицію, яка вже стала традиційною. Власне, народження самого Національного парку стало результатом багаторічних наукових пошуків науковців у літніх екологічних експедиціях. До наукових працівників Національного природного парку «Пиря¬тинський» приєдналися вчені з Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Полтавського націо¬нального педагогічного університету імені В. Короленка, Канівського природного заповідника. Двері перед учасниками експедиції, як завжди, гостинно відчинила Кейбалівська школа.
Перед науковцями було поставлено ряд завдань. Зокрема, започаткувати Літопис природи національного природного парку «Пирятинський»; розробити пропозиції щодо зонування національного парку та заходи з регулювання чисельності мисливських тварин; вивчити стан біоти Березо¬ворудського водосховища; продовжити моніторинг стан ... Читати далі »

  Просмотров: 1114 | Дата: 04.08.2012 | Комментарии (0)


Пожар возник в 5 утра в помещении общественной приемной объединения.

23 июня в 5 утра в общественной приемной ОО «Моя Полтавщина» возник пожар. Загорелось одноэтажное кирпичное здание с деревянным перекрытием, кровля шиферная, отопление газовое, электрическое освещение. Об этом сообщили в ТУ УМЧС Украины в полтавской области.

Огнем уничтожено деревьевянный оконный блок, отделку потолка на площади 1,5 кв.м. Ущерб и причина пожара устанавливаются.

Спасено здание и имущество на общую сумму 100 000 грн. В тушении принимало участие 1 отделение ДПРЧ-18.

  Просмотров: 988 | Дата: 13.07.2012 | Комментарии (1)

Щороку в другу неділю липня в Україні відзначають День рибалки. Це свято - одне з улюблених як для самих рибалок - особливого братства, яке об’єднує людей різного віку і занять, які не мислять свого життя без сидіння на березі водойми з вудкою в руках, так і тих, для кого рибалка не є улюбленим заняттям. Іншими словами - у цей день ми вітаємо всіх, для кого риболовля - спорт, хобі, особливий стан душі, спосіб злиття з природою.
Про риболовлю по-пирятинськи: де, як і яку рибку можна ловити у наших водоймах читачам «Пи¬рятинських вістей» розповідає начальник відділу оперативного регулювання питань використання при¬родних ресурсів Державного управління охорони навколишнього природного середовища в області Володимир МИЛЕНКО:
- Почну з того, що в Полтавській області до рибо¬господарських об’єктів, крім річок, належать 68 водо¬сховищ та 1272 ставки. Протягом останніх 10-ти років спостерігається тенденція до зменшення вилов ... Читати далі »

  Просмотров: 898 | Дата: 13.07.2012 | Комментарии (0)

 

29 червня у місті Пирятині було підписано угоду між гміною Лежайськ (Республіка Польща) та містом Пирятин з партнерства та подальшого розвитку господарських та культурних відносин.
Підписанню цього документа передувала активна співпраця з польським повітом, а також ряд офіційних візитів делегацій Пирятинського району у Лежайськ та влади міста Лежайськ до Пирятина. Уго¬да має сприяти подаль¬шому розвитку економічних і соціально- культурних ці¬лей, а саме: співпраці у сфері освіти, науки, куль¬тури, спорту і туризму, мо¬лодіжних обмінів, досвіду в роботі місцевого само¬вря¬дування тощо.
Своїм підписом угоду про співпрацю між партнерами скріпили міський голова Пирятина Олексій Ря¬боконь та войт гміни Лежайськ Кшиштоф Сабейко.
За словами Олексія Рябоконя, це партнерство, перш за все, має значення для інтеграції нашої країни в Євро¬сус¬пільство, але найважливіш ... Читати далі »
  Просмотров: 763 | Дата: 13.07.2012 | Комментарии (1)


А чи знаєте ви, що: 
- вперше люди змогли одомашнити коней 6000 років тому, і це сталося на території, яка сьогодні належить Україні;
- коні позитивно впливають на здоров’я людини;
- кінні прогулянки – це не тільки приємне проведення часу, а й спосіб вилікувати багато хвороб і підтримувати фізичну форму;
- у світі налічується 250 кінних порід;
- у нашому місті Пирятині можна отримати насолоду від спілкування із граційними, доброзичливими, прекрасними представниками породи конячих у ТОВ «Кінний завод «Авангард 1936» (директор Василь Матієшин).


  Просмотров: 723 | Дата: 13.07.2012 | Комментарии (0)

Саме так коротко і точно можна охарактеризувати освітянську галузь Пирятинщини, адже, за словами начальника відділу освіти РДА Володимира Лелюха: «Те, що інші лише планують робити, ми вже робимо». У цьому стовідсотково переконалися учасники форуму «Освіта Пирятинщини – погляд у майбутнє», який відбувся 20 квітня на базі Пирятинського ліцею.

Учасники форуму - керівники району, вчителі, батьки, учні, представники громадськості побували у міських школах №4 та №6, позашкільних закладах Пирятина. На Станції юних техніків вони відвідали музей техніки, почули змістовну розповідь про гуртки, які працюють при СЮТ, про можливості закладу в плані розвитку дітей. Вразив гостей різноманіттям гуртків, секцій Будинок дитячої та юнацької творчості. Дорослі з захопленням розглядали вироби, виготовлені умілими дитячими руками - писанки, вишиванки, аплікації та багато іншого, і цікавилися, чи… не працюють подібні гуртки для людей старшого ві ... Читати далі »
  Просмотров: 867 | Дата: 27.04.2012 | Комментарии (0)

Година, що об’єднує світ, заради боротьби з глобальним потеплінням

У суботу, 31 березня о 20:30 люди по всьому світі вимкнуть світло на одну годину, Годину Землі, щоб показати необхідність об’єднаних дій для боротьби зі зміною клімату.

Сміливо, просто та легко, Година Землі 2012 має на меті продемонструвати урядам країн світу, бізнес організаціям та людям, що дії проти глобального потепління не тільки необхідні, але й можливі.

Цього року "Година Землі" - це більше, ніж година! Ми повинні діяти щодня, роблячи невеликі кроки назустріч майбутньому без зміни клімату, майбутньому, у якому всі забезпечені природними ресурсами, майбутньому, у якому людина живе в гармонії з природою!

Світ не може більше чекати; і перший крок такий же простий, як вимкнути світло.

Година Землі була започаткована в Сідне ... Читати далі »
  Просмотров: 1110 | Дата: 31.03.2012 | Комментарии (1)

 

Один із «мінусів» невеликих містечок на зразок Пирятина – дуже мала кількість доступного по ціні за проїзд громадського транспорту на його вулицях. Але ж діставатися з одного краю міста в інший люди якось мусять, тому й користуються послугами далеко не дешевого – таксі. Задоволення це мало не царське, враховуючи рівень життя пересічного українця, але від того не менш популярне. Якби ж іще й безпечне… 
Викликаючи таксі, чи задумуємося ми, хто приїде за кермом автівки, в якому стані буде транспортний засіб, якому, по суті, ми довіряємо своє життя… Справа ось у чому: по місту снують чимало автомобілів, які так чи інакше, незалежно від того, обладнані вони «шашечками» чи ні, виконують функцію пасажироперевезення. Зареєстровані ж лише частина з них. А це означає, що лише певний відсоток автомобілів проходить відповідну перевірку, лише їх власників можна якимось чином проконтролювати. Решта ж – на совісті автовла ... Читати далі »

  Просмотров: 1057 | Дата: 12.02.2012 | Комментарии (0)

  Народный депутат Олег Ляшко (внефракционный) пришел в студию «Шустер Live» с куском пирятинского сыра.

«Я ехал сюда и прихватил кусок пирятинского сыра. Попробовал - замечательный сыр, такой вкусный. Савик, хотите попробовать?», - предложил Ляшко Шустеру, пережевывая кусок сыра.

Шустер ответил: «Нет, спасибо. Все, что вы едите – я не ем. На публике».

Дальше Ляшко обрушился с лавиной критики на присутствующего в студии министра аграрной политики и продовольствия Николая Присяжнюка.

«Катастрофа в селе давно – с тех пор, как вы пришли к власти», - заявил Ляшко, и перечислил стоимость молочных продуктов в Украине.

«Нас не пускают под надуманными предлогами, из-за политики. А вы египетский картофель везете в Украину. Вы китайскую гречку везете в Украину, которую свиньи едят. А вы даете ее людям. Наши крестьяне не могут по 50 копеек кило картошки продать. ... Читати далі »
  Просмотров: 1115 | Дата: 11.02.2012 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 ... 22 23 »
Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Як вам сайт?
Всього відповідей: 90
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz