Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 14:51

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Головна » 2014 » Листопад » 20 » ЗДОБУТКИ ТА ПРОБЛЕМИ СІЛЬСЬКИХ РАД НА ПРИКЛАДІ МАЛЮТИНЕЦЬ, СМОТРИКІВ І ТЕПЛІВКИ
ЗДОБУТКИ ТА ПРОБЛЕМИ СІЛЬСЬКИХ РАД НА ПРИКЛАДІ МАЛЮТИНЕЦЬ, СМОТРИКІВ І ТЕПЛІВКИ
14:48

 
13 листопада на базі Малютинської, Смотриківської та Теплівської сільських рад відбулося виїзне засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради, у якому також взяв участь голова райдержадміністрації Олег Куча. Учасники координаційної ради відвідали об’єкти соціальної сфери сіл – школи, дитячі садки, заклади охорони здоров’я та культури, поспілкувалися з їх керівниками, побували в Університеті третього віку в Теплівці та садовому центрі села Малютинці. 
Останній справив на відвідувачів особливе враження – на 2-х гектарах землі росте величезна кількість декоративних рослин – дерев, кущів, багаторічних квітів. Віктор Звончук, який є власником господарства, провів екскурсію по ділянках, розповів про особливо цікаві експонати. 
Підсумком відвідин трьох сіл стало пленарне засідання, яке відкрив голова районної ради Сергій Пазюк. Очільники громад-господарів виїзного засідання доповіли про економічний та соціальний розвиток підвідомчих територій. У ході виступів сільські голови відзначили основні здобутки населених пунктів, вказали на проблематику та поділилися найближчими планами.  
Головний лікар Пирятинського центру первинної медичної допомоги Ірина Дядькова доповіла про функціонування закладів охорони здоров’я в сільських населених пунктах району, наголосила на стані підготовки до впровадження проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Серед проблем закладів, названих доповідачкою, - відсутність кадрів, зокрема лікарів, у сільських медичних закладах. Надзвичайно гостро ця проблема стоїть, наприклад, і в Теплівському закладі охорони здоров’я – село віддалене від райцентру, жителів багато, а лікаря немає…  
Також учасники зібрання ознайомилися зі станом готовності освітянських закладів району до роботи в осінньо-зимовий період та прийняли рекомендації щодо запровадження альтернативних енергозберігаючих методів опалення. 
На засіданні виступив головний ветеринарний лікар району Андрій Середа. Його виступ містив досить тривожну для жителів Пирятинського району інформацію. Зі слів А. Середи, випадок африканської чуми свиней минулої середи було зафіксовано у Прилуцькому районі. Наразі залишається тільки сподіватися, що Пирятинщину ця проблема обійде… Звернув увагу головний ветеринар і на питання наявності лейкозних корів у окремих населених пунктах (Дейманівська та Харківецька сільські ради). 
Окрім того, члени координаційної ради ознайомилися з листом обласної державної адміністрації щодо використання земель колективної власності колишніх КСП під багаторічними насадженнями.  
Підводячи підсумки засідання, Олег Куча наголосив на необхідності налагодження тісної співпраці з сільгоспвиробниками, а Сергій Пазюк відзначив позитивні зрушення в оновленні сільських закладів охорони здоров’я і закликав керівників сільських громад докладати максимум зусиль заради покращення рівня життя простих людей. 
Людмила ВОЛИК. Фото автора

Переглядів: 2531 |  Теги: | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Як вам сайт?
Всього відповідей: 90
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz