Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 22:59

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Головна » 2010 » Березень » 17 » Щоб дитину одягнути - треба пасок затягнути...
Щоб дитину одягнути - треба пасок затягнути...
20:41
Те, що ціни нині ростуть, немов гриби після дощу, – ні для кого не секрет. Дорогі зараз і продукти харчування, ціни на які змінюються мало не щодня, супердорогі – одяг та взуття. Напевно, скоро доживемося знову до того, що за одну зарплату можна буде лише пару черевиків купити, а решти – й на хліб не вистачить. І якщо дорослі люди мають хоч якусь можливість зекономити на власному одязі чи взутті (походити в старому), то на дітях, яким кожен сезон попереднє взуття стає тісним, а штанці – короткими, економити ніякої можливості немає...

На порозі - весна, зимові речі доведеться ховати у шафу, а на зміну їм діставати легші – куртку, пару штанців, декілька сорочечок і светриків, шапочку, черевички та резинові чобітки, без яких цієї весни ні туди – ні сюди. У яку суму виллються ці покупки за пирятинськими цінами, - ми вирішили з’ясувати на базарі та у магазинах райцентру. Відразу зауважу – інформація невтішна, а подекуди навіть – дуже... Отже – одягаємо середньостатистичного малюка років 4-5, бо про потреби школярів і взагалі думати страшно...

Так от, так звану демісезонну куртку дешевше 100 гривень – і шукати нічого, а в деяких торгових точках ціна сягає і 250-270 гривень за екземплярчик. Мінімальна ціна на штанці – джинсові чи вельветові (адже переважно саме в таких ходять діти) – розпочинається теж з 80-100 гривень – і це найдешевше. У середньому ж за штани доведеться викласти 130-150 гривень. Звичайнісінькі бавовняні „водолазки” чи сорочечки – 30-40 гривень за вироби вітчизняного виробництва (часто-густо не дуже якісні, які після першого прання стають схожими на ганчірку), 50-100 гривень – за якісніші. Теплий светрик чи кофтинка – не менше 80 гривень (за 100-відсотковий акрил) і до 200 (там теж може бути такий самий акрил, але зовні річ краща на вигляд). Близько 40-70 гривень доведеться викласти за шапочку.

Взуття – це взагалі тема особлива, бо якщо одяг можна купити і більш дешевий, то зекономивши на взутті, можна „пролетіти” та заплатити двічі – не витримають черевички нашого пирятинського бездоріжжя. Зустрілися в одному магазині хлопчачі кросівочки навіть за 50 гривень (дивина!), хоча поряд цінники – від 150 і вище... І нарешті такі популярні цієї весни резинові чобітки коштують від 60 гривень (за базарними цінами) до 125 – у місцевих магазинах дитячого одягу. Додамо на завершення до цього списку сотню гривень на носочки та білизну (це – мінімум).

Отож, підсумувавши ці всі покупки (найнеобхідніші, без витребеньок), маємо близько тисячі гривень на одну дитину. Але ж ці самі діти ще й хочуть їсти, іноді просять чогось смачненького – цукерку чи печиво, їм треба час від часу купувати іграшки та книги, аби вони розвивалися... Тут теж сума набігає.

Отож і порахуйте – яке це дороге задоволення – діти. І навіть людині, яка має більш-менш стабільну роботу і отримує пристойну по наших пирятинських мірках зарплатню, непросто забезпечити потреби однієї дитини. Що вже говорити про двох чи більше?..

Тож, шановні батьки, тримайтеся! І, скупивши все необхідне на весну, пам’ятайте – літо не за горами!..

Автор: Людмила ВОЛИК, www.piryatin-visti.at.ua


Переглядів: 652 |  Теги: | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Як вам сайт?
Всього відповідей: 90
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz