Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 16:58

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
Головна » 2010 » Червень » 20 » Подорож у Березову Рудку
Подорож у Березову Рудку
11:35
 Полтавщина... Скільки чарівних місць можна побачити тут, помилуватися неповторною красою її природи, і не потрібно їхати кудись далеко, на край світу, за новими враженнями, адже краса поруч.

Менше години шкільним автобусом -і Березова Рудка, мальовниче село Пирятинського району. 11 червня за сприяння Л. А. Безвиненко там побували учні 5,6,7-х класів Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 разом з Снісар Ольгою Григорівною та вчителем історії Симоненко Іваном Олексійовичом.

Вже на початку села діти були зачаровані прекрасними краєвидами, навіть притихли від захоплення, коли проїжджали тунелем, утвореним розкішними віковими деревами.

«Мені запам'яталась дорога до Березової Рудки, - згадує Мирна Оксана, - а також чудесні ставки з вербами, що опускали свої віти, наче коси, до води.»

Діти багато чули про Березоворудську піраміду, і тому відразу вирушили до неї. «Таких пірамід всього три в Європі, і одну з них ми мали змогу оглянути, -пригадала Стромова Анастасія. - Збудована вона за всіма правилами будівництва єгипетських пірамід. Ребра її граней спрямовані на чотири сторони світу. Складається вона з наземної і підземної частин. Зроблена піраміда з обтесаного граніту та місцевої цегли. Збереглися ажурні ковані двері, виготовлені місцевими ковалями, а також хрест та елементи старої плитки всередині піраміди.»

Учням розповіли, що ця піраміда служила родинним склепом панам Закревським, у чийому маєтку зараз розміщений Березоворудський технікум Полтавської державної аграрної академії. Саме туди і вирушили в гості діти.

Зустріли їх дуже привітно, провели екскурсію по палацу панів Закревських, розповіли про навчання в технікумі, про майбутні професії, які можна здобути тут. А також про дозвілля, захоплення та інтереси студентів.

А потім учні відвідали історико-краєзнавчий музей, що розташувався в одному з флігелів маєтку. Як же там було цікаво! Дітям запам'яталася колекція старовинних речей, а також історія сім'ї Закревських, розповідь про сучасних їх нащадків, що мешкають за кордоном. «Але найбільше сподобалось розмаїття писанок, вишиванок, виробів з бісеру, виготовлених місцевими майстринями. Все це просто захопило нас!» - ділиться враженнями Науменко Дмитро.

Прогулялися учні і старовинним парком, намагалися надихатись надзвичайно свіжим повітрям. Здавалося, ці алеї пам'ятають легкі кроки колишніх господарів та їхніх гостей, в числі яких був і Тарас Григорович Шевченко. Розповідали, що він був закоханий у «Ганнусю вродливу», молоду хазяйку маєтку Ганну Іванівну Закревську. Саме їй присвячував вірші великий Кобзар, саме її портрет намалював він тут.

«Далі, - розповів Ігор Сліпак, -показали нам люб'язні господарі колекційно-дослідну ділянку, на якій зібрано багато видів різних рослин. А потім нас пригостили чаєм, який виготовляють саме тут. Він складається з 17 компонентів і має лікарські властивості. Такого чаю не знайдеш на ринку чи в магазині! Ще побували ми на Співочому полі, де кожного вересня відбувається концерт, присвячений пам'яті Дмитра Луценка. Сюди щороку з'їжджаеться багато відомих виконавців. А для нас влаштували незабутній концерт студенти технікуму. Нам припали до душі і пісні, і танці в їхньому виконанні.»

Учні відмітили, що студенти технікуму дуже талановиті та вмілі, педагоги надзвичайно привітні. Подорож була просто незабутньою!

Автор: СНІСАР ОЛЬГА, керівник по виховній роботі Гребінківської ЗОШ №2 Фото: Игоря Слипак (Взято з www.grebenka.at.ua)

Переглядів: 899 |  Теги: | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Ви любите своє місто?
Всього відповідей: 130
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz