Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 03:28

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Головна » 2010 » Квітень » 20 » Осінь життя має бути сонячною
Осінь життя має бути сонячною
20:38
Керуючись цим принципом та з метою допомогти людям похилого віку й одиноким непрацездатним жителям району в їх прагненні жити творчим, змістовним життям, у Пирятині відкрито Центр соціальної активності для осіб поважного віку та осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Урочисте відкриття Центру дозвілля для літніх людей, який розташувався у колишньому приміщенні управління праці та соціального захисту населення, відбулося 9 квітня цього року.

Його облаштування стало можливим завдяки Фонду «Східна Європа» у партнерстві з компанією "Теlenor Group” в Україні та при активній підтримці соціальних партнерів: районної та міської рад, територіального центру по обслуговуванню одиноких непрацездатних пенсіонерів та інвалідів, а також - районної ради ветеранів.

На урочистостях були присутні представники Фонду «Східна Європа», місцевої влади, керівники відділів та управлінь, які займаються питаннями соціального захисту людей похилого віку, депутати районної ради, директори окремих районних терцентрів області та, звичайно ж, пирятинці, для яких і створювався Центр дозвілля.

Першим до слова запросили виконавчого директора Фонду «Східна Європа» Віктора Ляха. Він привітав пирятинців з відкриттям Центру соціальної активності для осіб похилого віку, побажав, щоб він став затишною домівкою для літніх людей, а також повідомив, що подібні центри створюються по всій Україні. До речі, проекти по створенню таких центрів реалізуються на Полтавщині вже другий рік поспіль. Минулого року в області відкрито три центри – у Полтаві, Диканьці та Кременчуці.

Голова райдержадміністрації Василь Митропан від імені виконавчої влади району подякував усім, хто доклав зусилля до створення цього Центру, та висловив надію, що ті послуги, які в ньому надаватимуться, допоможуть людям похилого віку задовольнити їхні життєві потреби.

Голова районної ради Олексій Рябоконь, виступаючи перед присутніми на урочистому зібранні, відзначив, що відкриття Центру – одне із свідчень активізації громади, що, до речі, є одним із напрямків діяльності районної ради в останні 4 роки. Тому ідея щодо реалізації цього проекту була активно підтримана районною радою. «Хотілося б, щоб цей Центр був наповнений людьми, життям, щоб люди похилого віку тут зустрічалися, реалізовували свої здібності», - зазначив О. Рябоконь та пообіцяв, що і приміщення, і прилегла територія щойно відкритого Центру будуть облаштовуватися й надалі. Він також подякував усім, хто долучився до відкриття Центру, і перш за все – Фонду «Східна Європа», запросив його до подальшої співпраці, заявивши, що «ми – добрі та надійні партнери».

Керівник проекту, голова районної ради ветеранів Богдан Дубецький від ветеранського загалу району (а це - близько 11 тисяч осіб) подякував Фонду та соціальним партнерам за спільну працю на благо громади. Запросив присутніх людей похилого віку відвідувати різноманітні гуртки при Центрі, зазначивши при цьому, що їх керівники працюватимуть на волонтерських засадах.

Директор територіального центру по обслуговуванню одиноких непрацездатних пенсіонерів та інвалідів Олег Тристан, який ініціював відкриття Центру дозвілля для людей похилого віку, привітав громадян поважного віку з його відкриттям і запевнив, що терцентр не зупиниться на цьому, а буде розширювати спектр надання послуг для одиноких та непрацездатних.

В. о. міського голови Олександра Салівон побажала працівникам відкритого Центру дозвілля для людей похилого віку, щоб ніколи не вичерпувалася доброта і мудрість у їхній справі, бо першочергове завдання Центру - зробити життя його відвідувачів сонячним і теплим.

Від ветеранської громади виступили Почесний громадянин м. Пирятин Григорій Шепель та депутат районної ради Валентина Димова. Вони подякували за те, що літнім людям допомагають веселіше й активніше проживати роки осені їхнього життя.

Після урочистого перерізання стрічки та освячення приміщення нововідкритого Центру настоятелем Свято-Успенської церкви отцем Іоанном, усі присутні із задоволенням оглянули облаштовані кімнати Центру. Тут люди поважного віку та ті, хто має обмежені фізичні можливості, зможуть спілкуватися, займатися улюбленою справою або ж опановувати нові навички, отримати соціально-побутові послуги та медичні консультації. У Центрі створено цілий ряд клубів та гуртків за інтересами: кіно-клуб, гурток «Умілі руки», клуб «Світ ароматів», фольклорний гурток «Калина», шаховий клуб «Хід королеви», прес-клуб, фото-відеоклуб, комп’ютерний гурток. Діє при Центрі і юридично-консультаційний пункт та сектор надання побутових послуг (зокрема, швидке і якісне прання білизни).

Тож Центр для літніх людей та осіб з обмеженими фізичними можливостями, який знаходиться по вулиці Леніна, 23 у Пирятині, відкрив свої двері та з нетерпінням чекає на відвідувачів.
Автор: Оксана БОНДАРЕНКО, www.piryatin-visti.at.u
Переглядів: 779 |  Теги: | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Як вам сайт?
Всього відповідей: 90
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz