Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 05:55

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
 
Головна » 2012 » Лютий » 9 » Найбільший сирзавод зупинився через "сирну війну"
Найбільший сирзавод зупинився через "сирну війну"
21:59
Один з найбільших виробників молочної продукції в Україні "Молочний Альянс" призупиняє виробництво сирів на Пирятинському сирзаводі через заборону на ввезення продукції підприємства в Росію.

"Ми змушені з 9 лютого зупинити виробництво сиру на Пирятинському сирзаводі, відмовитися від значних обсягів молока, яке завод купував у господарств і населення. У той же час, ми будемо продовжувати переговори, намагаючись обопільно вирішити незрозумілу для нас проблему", - йдеться в повідомленні холдингу.

Керівництво компанії зазначає, що сприйняло рішення Росспоживнагляду заборонити ввезення та реалізацію сирів Пирятинського сирзаводу в Росію з "тривогою, нерозумінням і надією, що дана ситуація все ж зміниться на краще".

Водночас, у компанії підкреслили, що сирзавод не виробляв, не виробляє і не планує виробляти сирний продукт. "Ми навіть не маємо на підприємстві обладнання, за допомогою якого можна було б уводити рослинні жири в суміш для варіння сиру", - наголошується в повідомленні.

"Молочний Альянс" нагадав, що завод перевіряли численні комісії України й Росії і холдинг готовий пройти повторні перевірки будь-коли.

Водночас у холдингу зазначають, що рішення Росспоживнагляду безумовно завдало компанії "значних фінансових збитків, ударило по іміджу чесного виробника", що також негативно впливає і на ситуацію на внутрішньому ринку.

"Закриті для експорту три найбільші сироварних підприємства України, які разом становлять половину українського експорту в Росію. Українському ринку такі кількості сирів не потрібні", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, у вівтрок, 7 лютого голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко підписав документи про вилучення з продажу в Росії та припинення ввезення до РФ сирної продукції трьох українських виробників: ПП "Прометей" (Чернігівська область), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська область) і ТОВ "Гадячсир" (Полтавська область).

Раніше Росспоживнагляд заявляв, що в українських сирах виявлено багато пальмового масла. У свою чергу, в Держветслужбі України ці претензії назвали безпідставними.
Переглядів: 913 |  Теги: | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Як вам сайт?
Всього відповідей: 90
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz