Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 14:13

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
 
Головна » 2010 » Лютий » 23 » Мера Пирятина судять за розтрату майна
Мера Пирятина судять за розтрату майна
21:31
Мера Пирятина можуть засудити до 8 років
Його звинувачують в розкраданні "екологічних" грошей


Міського голову Пирятина на Полтавщині 57-річного Дмитра Шаповала підозрюють у розтраті грошей, що виділили на розчистку річки Удай.

"У 2008 році комісія з питань екології та раціонального природокористування обласної ради виділила 200 тисяч гривень на проведення очисних робіт на річці Удай", - говорить голова цієї комісії, "бютівець"Анатолій Шкарбан, 48 років.

"Ці кошти було використано. Торік на своєму засіданні комісія планувала виділити ще 299 тисяч гривень для подальших робіт. Під час засідання один з депутатів із Пирятинського району зауважив, що проведення робіт і їх якість ставить під сумнів. На місці комісія з'ясувала, те, що зроблено, не відповідає витраченим коштам. Виходило, що ми ще й винні коштів. Тому фінансування на 2009 рік вирішено було призупинити", - зазначив Анатолій Шкарбан

У прокуратурі Полтавської області вже завершили розслідувати справу.

Документи вже передали в суд.

Мера Пирятина звинувачують за статтями Кримінального кодексу у присвоєнні, розтраті коштів чи заволодінні ним шляхом зловживання службовим положенням і службовому підробленні документів.

Разом із міським головою у справі фігурує місцевий підприємець.

Меру загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Gazeta.ua

Переглядів: 764 |  Теги: | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 1
1 Марина  
По суті статті « закон не обійдеш» від 03 лютого 2010 року надруковану в Пирятинських вістях про порушення « Кримінальної справи по міському голові яка передана до суду»
Надрукований в даної статті , як приватний підприємець Миколенко О. С. про її походження п суті пояснюю.
Як небайдужий корінний мешканець Пирятина , займаючи посаду майора Української Служби Порятунку постійної комісії з питань техногенної , екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ,а не приватний підприємець .

Будучи небайдужим та оцінивши екологічний стан Пирятина .Раціональність використання місцевою владою коштів, прийшов до жахливих висновків, - яка доля в подальших роках чекає на громаду Пирятинщини . Та відношення місцевої ради до даних труднощів . що вирішуються одними солодкими обіцянками, які доводиться нам вислуховувати . Оскільки місцевій раді все одно до складених обставин які склалися на території Пирятина - вирішив своїми зусиллями хоча б якось допомогти вирішити одне з наболілих питань Пирятинщини, зокрема стану річки Удай .
Дана справа розпочалась досить успішно , вона передбачала не тільки днопоглиблювальні роботи але й розбудову заболоченої місцевості , на даній ділянці 2,5 га прибережної території під (парк, футбольні, тенісні поля , майданчики відпочинку ) міський голова вирішив збагачуватись й на даній розпочатій справі , де й отримав опір в здійсненні своїх задумів .
Неодноразові офіційні звернення - стосовно бездіяльності та розкрадання міським головою бюджетних коштів, нехтуванням природним довкіллям :
До Прокурора Пирятинського району
від 20.03.09 р. вх № 443 , від 15.06.09 р.,
Службу безпеки України від 22.04.09 р. № 22/4/КО - 2922/5 ,
Апарату ради національної безпеки і оборони України від 16.04.09 р. № 1/7-1421-9/8-2 , від 31.07.09 р. вх № 1272 ,
Секретаріату Президента України від 09.07.09 р. № 45-02/1028,
Генеральної прокуратури України від 16.07.09 р. № 7/пр ,
Прокуратури Полтавської області від 23.07.09 р. № 07/4-р 09 до даного часу не дало вагомих результатів, окрім відсторонення міського голови від займаної посади .Який намагається перекинути надані йому звинувачення на другу адресу, що в нього й його команди до цього часу добре виходить . Але створену екологічну катастрофу яка склалася на Пирятинщині , намагання спрямувати розчистку річки Удай в своїх цілях , дорожні покриття , продаж земель та майна громади , нецільове використання коштів - нажаль на другу адресу не перекинеш і не приховаєш .

Будучи присутнім на виконкомах , сесіях міської ради , враження складається одне «Торгівельна біржа - з продажу майна і земель », «відчуття святкування Нового року , де Дід мороз не роздає подарунки збирає , а в багатьох випадках відбирає останнє» Програми та їх рішення , які б стосувалися розвитку Пирятина , покращення умов проживання мешканців - нажаль чути не доводилось, замість того щоб створювати з міста добротну плодючу оранжерею ароматом лісових трав - навпаки викопується яма заливаючи зверху очисними стоками в якій нам з вами доводиться жити й ростити майбутнє покоління .
Все вищезгадане підтверджується не словами , а справами , документальними та наявними фактами , стосовно неправомірності дій правоохоронних органів , прокуратури , місцевого голови.
Як в подальшому буде розвиватися дана кримінальна справа побачимо з часом.
По суті статті «Закон не обійдеш» однією розповіддю не все буде зрозуміло, і виникатимуть запитання - звертайтесь , запитуйте - відповім .
Громадянин міста Пирятин Миколенко Олександр Сергійович E-mail : mukolenko@gmail.com тел. 0668784616


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Як вам сайт?
Всього відповідей: 90
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz