Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 11:49

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
 
Головна » 2011 » Лютий » 24 » Користувачів інтернету в Пирятині більшає
Користувачів інтернету в Пирятині більшає
21:36
 Наскільки всесвітня «павутина» охопила Пирятинщину – саме про це ми запитали заступника начальника Пирятинської філії ВАТ «Укртелеком» з маркетингу та продажу послуг Юрія ЛЯШЕНКА. Він розповів наступне:
- Усього до послуг споживачів району – 3 види підключення до Інтернету. Перший з них – мобільний Інтернет «Ютрай». Цей вид Інтернету найчастіше використовують жителі сіл району. Щомісяця ми продаємо в середньому десь 10 стартових пакетів цього виду зв’язку, тож кількість таких користувачів за рік збільшується на 120 осіб, але точної їх кількості назвати не можу. Інший вид Інтернету – комутований Інтернет «Діалап». Підключити його можуть власники стаціонарних телефонів, але його суттєвий недолік: коли підключений Інтернет – телефон «мовчить». Користувачі цього виду Інтернету (а їх у районі 273) – теж в основному жителі сіл Пирятинщини. І нарешті третій вид Інтернету – ADSL «Ого!». Цей вид Інтернету є найбільш якісним та швидкісним, а тому - найбільш затребуваним споживачами. Усього зареєстровано 1075 користувачів. Бажаючих підключитися – більше. Але не вистачає необхідного обладнання, портів. Бажаючі підключитися до цього виду Інтернету є і по селах, але, на жаль, можливості наші, знову ж таки, обмежені. Зараз ми звернулися у Полтаву з проханням виділити порти для сіл, де є цифрові телефонні станції – Вишневе, Велика Круча, Березова Рудка, Нові Мартиновичі та Калинів Міст, у яких є чимало бажаючих підключитися до якісного Інтернету.
З приводу використання Інтернету у школах району ми поспілкувалися з начальником відділу освіти райдержадміністрації Володимиром ЛЕЛЮХОМ:
- Ми живемо у глобальному інформаційному світі. І зрозуміло, що завданням школи є, була і буде підготовка дитини до успішної реалізації місії людини у житті. Тому ми вживаємо своєчасних та відповідних вимогам часу заходів для того, щоб свою роль у становленні людини школа відіграла якомога повніше. Незважаючи на страшенну матеріальну скруту, першочергово виділяються кошти на створення відповідної матеріально-технічної бази, на підготовку вчителів. За останні роки у школи району придбано 256 комп’ютерів, створено 19 навчально-комп’ютерних комплексів, закуплено 11 інтерактивних дошок.
У школах Пирятинського району впроваджуються кращі надбання педагогічної науки і практики України та сусідніх держав, успішно розробляються власні технології, придбаваються та встановлюються нові навчальні програми. У нас створена потужна інформаційна база, яка дозволяє кожному вчителю залучати до навчально-виховного процесу з кожного предмета у кожному класі необхідний матеріал у електронному вигляді. Приємно відзначати, що такі сучасні імпульси відділу освіти отримали підтримку педагогів району. Для всіх нас таке оновлення технологій змісту навчального процесу є «потоком свіжого повітря», яке окрилює вчителя, по-новому показує його роль у школі.
Заважає працювати невідлагодженість інформаційних каналів у межах району: до якісного Інтернету підключено 6 шкіл Пирятинщини, 8 – користуються послугами мобільного, решта – взагалі не мають змоги підключитися. Тому на сьогодні великі об’єми інформації доводиться передавати «в кишені» - за допомогою флеш-карт, що стримує швидкість обміну інформацією.
Ми уклали угоду зі столичною фірмою, яка планує безкоштовно поетапно налагоджувати інформаційні коридори між відділом освіти і школами. Вже встановлені випромінюючі антени, хоча була затримка за каналами зв’язку з «Укртелекомом». У свій час ми, за підтримки наших колишніх випускників, мали можливість на нашій апаратурі налагодити єдиний освітній інформаційний простір, який би слугував не лише школі, а й кожному зацікавленому жителю району. У планах було встановлення інформаційних відео-терміналів у кожній сільській раді, завдяки чому кожен бажаючий міг скористатися послугами єдиного інформаційного вікна та отримати конфіденційну інформацію з будь-яких приватних соціальних питань. Але, на жаль, ми не отримали підтримки тодішньої влади і цей пілотний проект компанії «Microsoft» знайшов собі прописку в інших регіонах України.
Прикро, що зусилля відділу освіти виявляються марними у тому, щоб переконати голів місцевих рад, що принаймні один комп’ютер потрібен і в дитячому садку. З усіх сільрад району нібито збирається купити для дитсадка комп’ютер Грабарівська сільська рада, а придбаний для дошкільного закладу комп’ютер у Великій Кручі поставили чомусь у бухгалтерії сільської ради… Тому багатющий матеріал для дошкільнят, який можна було б з користю для дітей використовувати на заняттях, залишається незатребуваним.
У школах, у яких є Інтернет, запроваджується створення повноцінних сайтів, де батьки можуть знайти конфіденційну інформацію про щоденні успіхи дитини у школі, про її рейтинг серед школярів, вихованість, можуть спілкуватися у режимі он-лайн з учителем. Окрім цього, там міститься різноманітна інформація – від розкладу занять до домашніх завдань, а на випадок пропусків школи можна навіть організувати дистанційне навчання дитини.
З приводу останньої інформації, а саме створення шкільних сайтів, ми поспілкувалися з кількома учнями Пирятинського ліцею, аби дізнатися їх ставлення до цього ноу-хау. Всі діти – а це учні 7-А Вікторія Томаш та Оксана Коваль, 8-А – Владислав Козій та Валентина Лук’янович і десятикласниця Марина Підгорна в один голос відзначають користь від існування такого ресурсу. Мовляв, батьки часто відвідують сайт, дізнаються там про їхню успішність, контролюють їх, а діти, у свою чергу, стали більш відповідально ставитися до навчання, адже тепер кожен їх крок чи то в успішності, чи у поведінці – на виду, він відображається у їхньому рейтингу.
Як бачимо, з усього вище сказаного, технічних прогрес не обминає Пирятинщину стороною, більше того – він увірвався у наше життя, змушуючи кожного з нас тим самим бути більш сучасними та мобільними і йти в ногу з Його Величністю - Часом.
Людмила ВОЛИК
Переглядів: 918 |  Теги: | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Ви любите своє місто?
Всього відповідей: 130
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz