Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 20:52

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
 
Головна » 2012 » Лютий » 4 » Як перезимують пирятинські бомжі?
Як перезимують пирятинські бомжі?
11:42
Морозний зимовий вечір тільки через віконне скло красивий та привітний. Насправді ж, надворі – мінус двадцять, вітер, хай невеликий, але такий пекучий у морозну пору року… Саме у такий час сотні пирятинців по закінченні трудового дня поспішають до затишних осель, де тепло, можна відпочити, відігрітися. Але є серед нас і ті, кому поспішати нікуди… Це люди, ставлення до яких у суспільстві – більш ніж неоднозначне: дехто з нас (але таких мало) – їх жаліє, частина (таких значно більше) – зневажає, інші ж (таких, напевно, найбільше) – робить вигляд, що їх не існує… Але вони є, вони існують (саме так – існують, а не живуть) серед нас, дихають одним із нами повітрям і ходять по одній із нами землі… Вони – це бомжі, безхатьки. Саме їм у цю зимову морозну пору року – найтяжче.
Нам, людям звичайним, важко уявити, як це, коли найтепліше – у під’їзді багатоквартирного будинку, а найсмачніший шматок – зі смітника… З одного боку, скажете ви, вони самі обрали для себе таке життя. І у більшості випадків це дійсно так. Але ж бувають ситуації, коли їм потрібна допомога. А ще ці ситуації перевіряють нас: наскільки ми, люди, – людяні, милосердні і здатні на елементарне співчуття.
Ось таким лакмусовим папірцем на людяність є морозна пора року… Випуски новин на різних телеканалах рясніють повідомленнями про те, скільки і де відкрили пунктів обігріву для тих, хто опинився у складних життєвих умовах, із телеекранів щасливо посміхаються безхатьки з кружками чаю в руках. Здавалося б, мало не ідилія, ми – люди розумні – виконали свій обов’язок, допомогли тим, хто цього потребує… Днями в Інтернеті з’явилася інформація, про те, що протягом кількох останніх днів у Полтавській області відкрито близько півсотні пунктів обігріву, більше того – надруковані навіть адреси, за якими вони розташовуються.
Не став винятком і Пирятин, у якому пункт обігріву знаходиться за адресою: вулиця Визволення, 54. Більшості пирятинців вона відома, а кому невідома, то скажу – це адреса центральної районної лікарні.
З проханням розповісти про роботу щойно відкритого пункту ми зверталися до заступника голови райдержадміністрації Юрія Митропана, райвідділу МНС, до райлікарні, до управління праці та соціального захисту населення РДА, до відділу з питань надзвичайних ситуацій РДА.
Зокрема, Юрій Митропан повідомив, що ситуація у районі постійно моніториться, проводяться відповідні рейди. У разі, якщо виникне необхідність, людей, які потребуватимуть допомоги, у тому числі і так званих безхатьків, прийме ЦРЛ, а в подальшому, як один із варіантів розвитку подій – їх буде поселено у Вишневецькому стаціонарному відділенні терцентру. Головний лікар ЦРЛ Олександр Гаркавенко, у свою чергу, запевнив, що станом на 31 січня зі скаргами на обмороження чи переохолодження до лікарні ніхто не звертався. У разі виникнення такої необхідності ЦРЛ готова прийняти на лікування будь-кого, хто потребуватиме допомоги.
Як бачимо, у пирятинських безхатченків є можливість зігрітися у холодну пору року. Тому будемо сподіватися, що Пирятинщина не поповнить сумну загальноукраїнську статистику – станом на 1 лютого в Україні від холоду загинуло 43 особи…
Переглядів: 681 |  Теги: | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Як вам сайт?
Всього відповідей: 90
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz