Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 16.04.2024, 13:49

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
 
Головна » 2010 » Лютий » 28 » Cвято у Пирятинської районної ветеранської організації
Cвято у Пирятинської районної ветеранської організації
09:58
24 лютого 2010 року в Пирятинському районному Будинку культури відбулися урочистості та святковий концерт з нагоди 25-річчя заснування районної ветеранської організації. 

Вітаючи присутніх в залі, голова районної ради ветеранів Богдан Дубецький сказав: 
- Маю честь від імені та за дорученням президії щиро і сердечно привітати учасників Великої Вітчизняної війни, героїв післявоєнної відбудови країни та ветеранів військово службовців з 25- річчям створення ветеранської організації району.

Саме 25 лютого 1985 року 350 делегатів від усіх міських та сільських осередків діючої на той ще час організації ветеранів війни вирішили створити районну організацію, яка б в рівній мірі відстоювала інтереси всіх без виключення громадян похилого віку.

Було обрано її керівні органи: президію ради, ревізійну комісію, утворено профільні комісії та секції. Це поклало початок великій роботі по консолідації ветеранського руху, оформлення його в дієву суспільну силу, яка сьогодні представляє думки і прагнення майже 11 тисяч мешканців району.

Першим головою ради ветерани Пирятинщини обрали Григорія Григоровича Шепеля, а секретарем Марію Олександрівну Мартиненко. Визначені ще на тому етапі головні напрямки діяльності, а саме:
Постійна турбота про долю пенсіонерів у тісній співпраці з органами державної влади, покращення їх медичного обслуговування, вирішення питань побутового характеру за сприяння органів місцевого самоврядування, підприємств різної форми власності та благодійництва підприємців.

Організація волонтерського руху, і сьогодні зберігають свою пріоритетність і стратегічну значимість.
Незабутній слід в історії Пирятинської районної організації ветеранів війни, праці та військової служби залишила ціла плеяда людей, які віддали ветеранському руху свої знання, організаційний талант,
тепло своїх сердець.

Сьогодні ми з сумом згадуємо наших вірних соратників Григорія Феофановича Возного, Георгія Петровича Харченка, Григорія Івановича Герасимова, Михайла Андрійовича Поду, Олексія Петровича Котова, Григорія Івановича Сала, Мар’яна Петровича Островського, Івана Павловича Каневського, Олександра Купріяновича Бондаренка, Петра Івановича Козика, Василя Степановича Галушку, Бориса Миколайовича Литвиненка, Миколу Сергійовича Сабєльнікова ,Михайла Андрійовича Яся, Римму Сергіївну Довгалюк. Тож нехай нашою подякою і нев’янучим спогадом про них стане братська хвилина мовчання.

Говорячи про сьогоднішній день і те місце яке в ньому займає наша Ветеранська організація, з почуттям гордості констатую як факт, ми не стали статистами історії, суспільним баластом. Своїми діями ми активно впливаємо на розвиток суспільно-політичного життя в країні і на Пирятинщині.
Вдумайтеся в слідуючі цифри: в Верховній Раді України, обласних та місцевих радах 24,6 відсотки депутатів – це ветерани.

В Пирятинській районній раді наші інтереси представляють 19 депутатів, в міській -9, в сільських радах - 28. Це вагома сила, голос якої не може бути не почутим владою.

Питання соціального захисту ветеранів завжди займали і займатимуть чільне місце в роботі нашої організації. Треба віддати належне як працівникам управління праці та соціального захисту населення так і колективу пенсійного фонду Пирятинського району, які за останні роки відчутно покращили свою роботу.

Варто згадати й те, що в районній лікарні в терапевтичному та хірургічному відділеннях з’явилися спеціальні палати для ветеранів Великої Вітчизняної війни, які обладнані на рівні сучасних вимог. Це позитивний приклад партнерської співпраці ветеранської організації з місцевою владою, і я вірю що вона і надалі відзначатиметься плідністю.

2008-2009 роки пройшли під знаком поглиблення взаємодії сільських ветеранських осередків з органами місцевого самоврядування. Це сприяло активізації їх роботи і зокрема розширенню спектру заходів культурно-виховного значення.

В контексті вищезазначеного декілька слів скажу про створення в м. Пирятин районного Центру дозвілля ветеранів. Пошук позабюджетних коштів для реалізації цього проекту підштовхнув нас до участі в конкурсі оголошеного Міжнародним благодійним фондом «Східна Європа». Програма розроблена радою ветеранів спільно з територіальним центром по обслуговуванню одиноких та інвалідів виграла один з грантів конкурсу в розмірі 100 тисяч грн. Ці кошти вже поетапно освоюються на ремонт кімнат. Реалізація програми передбачає функціонування 10 клубів за інтересами в роботі яких, за попередніми прогнозами, візьме участь до 300 осіб.

У травні 2010 року Україна, як і весь світ, відзначатиме 65 -річчя Великої Перемоги. Рада ветеранів завжди приділяє велику увагу героїко-патріотичному вихованню юнацтва та молоді, а в зв’язку з святкуванням цієї вікоповної дати ця ділянка роботи визначається , як найбільш важлива.
Лекційною роботою планується охопити всі школи району, організувати з шкільними колективами загальнорайонну акцію по упорядкуванню меморіальних комплексів на честь воїнів Великої Вітчизняної війни та місць їх поховання.

Президія ради прийняла рішення про встановлення в травні 2010 року меморіальних дошок в м. Пирятин на честь воїнів-визволителів нашого краю та пам’ятного знаку про спільну радянсько-американську військову операцію «Френтік» в с В. Круча.

З приємністю зазначу, що лекторська група вже почала свою роботу з зустрічей із школярами м. Пирятин та сіл району присвячених Дня захисника Вітчизни. І як завжди діти захоплено аплодували змістовним та емоційним виступам Антонова Анатолія Івановича, Шепеля Григорія Григоровича, Пономаренка Миколи Івановича, Щербини Олексія Олександровича, Димової Валентини Савеліївни, Миленка Василя Степановича, Батрак Надії Наумівни, Приказчика Олексія Олексійовича, Легези Василя Павловича, Ялового Михайла Михайловича.

Шановні присутні. Відзначення чверть столітнього ювілею нашої організації передувало ще одне свято 20-річчя самодіяльного народного хору «Ветеран». Ця подія дає мені підставу підкреслити: ми, ветерани вміємо жити, працювати і мріяти з піснею. Цей пісенний колектив знаний і за межами району, став уособленням дієвості і активності нашої районної ветеранської спільноти.

Слід визнати, що попри всі труднощі, які випали на долю України в період її становлення, люди похилого віку, ветерани війни та праці завжди були в полі зору держави і отримували від неї підтримку.
Безумовно, об’єктивність і людська порядність змушує визнати, що наші ветерани варті кращого життя і мають право на більш вагому соціальну підтримку держави.

Усвідомлюючи це, хочу вас запевнити, що районна рада ветеранів робитиме все можливе, щоб полегшити життя ветеранів, допомагатиме їм у вирішенні побутових проблем, питань медичного обслуговування, організації дозвілля.

Всі ми мусимо пам’ятати, що старість – це той берег, до якого припливе човен кожного з нас.

Тож докладемо максимум зусиль, щоб зробити осінь життя кожного громадянина затишною, радісною і по справжньому золотою.

Цього дня ветеранів також вітали заступник голови районної ради Григорій Вельбой, заступник голови райдержадміністрації Олена Салміна, в.о. міського голови Олександра Салівон. Грамоти отримали Богдан Дубецький, Григорій Шепель, Анатолій Антонов, Микола Пономаренко, Василь Легеза, Олександр Васильєв, Василь Миленко, Олексій Прикажчик, Олексій Щербина, Валентина Димова та Надія Батрак.



По завершенню урочистої частини, членам ветеранської організації та усім присутнім в залі незабутні півтори години духовної насолоди подарували учасники українського народного оркестру «Мамай» комунального підприємства культури і мистецтв «Полтавська обласна філармонія». У концертній програмі прозвучали кращі зразки українських народних пісень та інструментальні обробки.


Пирятинська районна рада


Переглядів: 839 |  Теги: | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Як вам сайт?
Всього відповідей: 90
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz