Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 15:35

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
 
Головна » 2010 » Лютий » 14 » Чи всім взимку жити добре?
Чи всім взимку жити добре?
20:31
Зима 2009-2010 стала справжнім випробуванням для жителів України (та й не тільки). Через досить низьку температуру повітря та негоду багато людей мерзнуть навіть у власних оселях. Тим же, кому долею судилося залишитися без житла й опинитися просто на вулиці, - і зовсім непереливки. Їхнє життя-буття взимку дуже складне – немає де сховатися від холоду, поїсти, помитися. Куди ж подітися безпритульним у негоду?

Підвали, під’їзди, авто- та залізничні станції… Не для всіх вони відкриті, не скрізь їм, м’яко кажучи, раді – лають, виганяють, можливо, навіть б’ють.

У більшості міст України цієї зими створено притулки для безхатченків, де їх підгодовують, дають можливість зігрітися, переночувати, роздають теплі речі, надають медичну допомогу тощо.

Цікаво, а чи дбають у нашому місті про таких людей, котрих у народі прийнято називати «бомжі»? З цього приводу ми звернулися в управління праці та соціального захисту населення РДА та поспілкувалися з начальником управління Володимиром Ґудзем та його заступником Наталією Пархомовою.

Як нам вдалося з’ясувати, подібного притулку для безхатченків у Пирятині немає, проте це питання стоїть сьогодні на порядку денному. Нині йде підготовка документів для створення такого притулку або центру обліку бездомних. До цього часу це питання не вдавалося вирішити позитивно через відсутність фінансування. Зрештою, задум непоганий і такий притулок потрібен, адже це дасть змогу вести облік безпритульних, забезпечити їх місцем для нічного перебування, медичним оглядом, харчуванням, надати можливість поновити втрачені документи тощо.

Поки ж всі ці задуми лише на словах та паперах, при територіальному центрі по обслуговуванню одиноких непрацездатних пенсіонерів та інвалідів створено комісію, проводяться рейди та патрулювання з метою виявлення безпритульних осіб, щоб вони у морозні дні не залишалися ночувати просто неба. Так, станом на 25 січня цього року проведено 34 таких рейди та 6 патрулювань. Бездомних громадян не було виявлено. Та, на всяк випадок, при Вишневецькому стаціонарному відділенні терцентру створено 4 ліжко-місця для тимчасового перебування громадян цієї категорії.

Сподіваємося, що питання з притулком для безпритульних усе-таки з часом вирішиться, адже вони – хоч і брудні, смердючі й огидні, але, зрештою, – теж люди і потребують соціального захисту та допомоги.

Автор: Оксана БОНДАРЕНКО, www.piryatin-visti.at.ua

Переглядів: 576 |  Теги: | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Ви любите своє місто?
Всього відповідей: 130
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz