Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 11:52

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Головна » 2010 » Серпень » 28 » Через терни йшла до волі стільки літ...
Через терни йшла до волі стільки літ...
20:46
 Народ України святкує уже 19-ту річницю, відколи здійснилася споконвічна мрія наших предків - бути господарями на своїй найбагатшій, прекрасній і чарівній українській землі.

Осмислюючи події сучасності та минулого, ми сприймаємо їх у взаємозв’язку, прагнучи врахувати особливості національної історії, ментальності українців, основні тенденції світового розвитку, а відтак – прийняти правильні рішення щодо спрямованості власних зусиль.

Протягом віків українці вели боротьбу за свою державність, яка зазнавала невдачі через різне бачення шляхів розвитку, протиріччя, що існували в середовищі національної політичної еліти і використовувалися зовнішніми антиукраїнськими силами. Завидне терпіння часто межувалося з вибухами обурення і гніву, на якомусь етапі не вистачало часу, мудрості, взаємопоступливості.

У цьому складному процесі, іноді на цілу епоху випереджаючи суспільний розвиток Європи, українці демонстрували зразки майбутньої демократії, нові способи господарювання, першими розробили ідею державного устрою на основі чітко виписаної Конституції. Та все це губилося, розпорошувалося, а потім у тяжчих потугах відновлювалося і знову руйнувалося. Але, не дивлячись на весь драматизм процесу творення української державницької ідеології і боротьби за її реалізацію, завжди в широких масах українського люду зберігалося прагнення мати свою державу, яке час від часу яскравими спалахами висвітлювало шлях у майбутнє.

Тож мусимо пам’ятати, що 24 серпня 1991 року – День проголошення Незалежності України, - це та вершина, до якої ми всі йшли майже чотири століття. Від цієї вікопомної дати минуло 19 років. І кожен із них став кроком на шляху становлення держави та розвитку суспільства. На цьому невеликому часовому відрізку Україна пройшла важливий етап утвердження незалежної та суверенної, демократичної, правової, соціальної держави. Сьогодні Україна визнана світовим співтовариством і є помітною складовою міжнародних відносин, активно інтегрується до європейських структур. Саме це і зобов’язує владу соціальний розвиток визначити як пріоритетний напрямок у діяльності держави. У своєму Посланні до Українського народу Президент України Віктор Янукович окреслив суворі реалії сучасного українського життя: «Бідність і злидні стали головною проблемою незалежності. Майже 30 відсотків наших громадян знаходяться за межею бідності. Останні роки, незважаючи на гарні гасла, ми йшли шляхом до руйнації національного вибору, зробленого у 1991 році. Сьогодні наше головне завдання полягає в тому, щоб повернути людям віру у сильну, розвинуту і сучасну Україну, де кожен відчуває себе активним учасником національного розвитку».

Першочерговим завданням державної влади є забезпечення високого рівня і якості життя українського суспільства. Запропоновано курс глибоких реформ та системної модернізації країни. У фокусі цього курсу людина розглядається як унікальна особистість, якій потрібно створити всі необхідні умови для гідного життя і реалізації свого творчого потенціалу.

Відповідно до пріоритетності державної політики щодо підвищення добробуту кожного громадянина та якості соціальних послуг через реформування системи соціальної підтримки реалізується комплекс заходів, визначених обласною Програмою зайнятості населення.

Районною Програмою зайнятості населення також передбачено до кінця 2010 року працевлаштувати 1040 осіб, направити на професійне навчання 265 осіб, залучити до участі в оплачуваних громадських роботах 580 осіб.

Сьогодні, як ніколи, актуальним є питання надання широкого спектру соціальних послуг населенню. Бачити людей, знати їх проблеми і забезпечити можливість усіх, хто має право на різні соціальні доплати, своєчасно і в повному обсязі їх отримувати, – святий обов’язок влади. Соціальні служби району своєю роботою забезпечують усі соціальні виплати в обсягах, передбачених державним фінансуванням.

У галузі пенсійного забезпечення у районі в числі першочергових заходів здійснено реалізацію нового законодавства про підвищення соціальних стандартів та наповнення бюджету Пенсійного фонду. Внаслідок перерахунків середня пенсія в районі для 10425 цивільних пенсіонерів склала 909 гривень.

У Пирятинському районі налічується 627 суб’єктів господарської діяльності, що мають 8515 найманих працівників. Як об’єктивний позитив відзначу, що, не дивлячись на всі складнощі й негаразди, пов’язані з економічною кризою, обсяг реалізації промислової продукції за 6 місяців 2010 року склав 357,6 мільйона гривень, що на 49,8% більше, ніж у минулорічному періоді.

Економічні реформи передбачають зменшення соціальної нерівності через створення максимально сприятливих умов для розкриття підприємницької ініціативи людей. Пирятинщина успішно утримує позицію лідера в Полтавській області по розвитку підприємництва. Майже 2 тисячі осіб, які обрали цей шлях, щорічно забезпечують наповнення бюджету району на 13,5% і є підстави очікувати, що в цьому році цей показник зросте. Влада усвідомлює свою відповідальність за розвиток цього сегменту економічної сфери району. Перед оновленим складом координаційно-методичної ради з підтримки підприємництва при райдержадміністрації поставлено завдання забезпечити у районі розвиток добросовісної конкуренції у підприємницькому середовищі.

Важливим фактором підвищення життя районної громади є співпраця з міжнародними благодійними фондами щодо залучення коштів на розвиток сільських населених пунктів. Завершується реалізація ряду мікропроектів, зокрема: по покращенню системи водопостачання в Малютинській та Сасинівській сільських радах, по придбанню шкільного автобусу для школярів Сасинівської сільської ради, освітленню села Нові Мартиновичі, покращенню послуг Каплинцівського ФАПу, ремонту клубу в селі Велика Круча. Передбачається включення у співпрацю з міжнародними благодійними фондами громад Березоворудської та Теплівської сільських рад. Отриманий досвід у процесі реалізації цих проектів стане базою для формування у районі дієздатних територіальних громад, які будуть спроможні здійснювати свою діяльність на принципах, закладених у Європейській хартії місцевого самоврядування. І якщо на питання підвищення активності сільських громад подивитися більш широко, то стає зрозумілим: треба нарощувати співпрацю широкого загалу із владою; кожен громадянин повинен почувати і сприймати себе її невід’ємною частиною.

Це і є одним з тих факторів нашого суспільного життя, який допоможе нам максимально ефективно використовувати свої місцеві можливості. У контексті вищесказаного варто сприймати і майбутні вибори до місцевих рад. Кожен житель Пирятинщини як виборець не має морального права зайняти посилену позицію в цьому процесі, адже мова йде про те, хто прийде у владні структури на місцях. В органах місцевого самоврядування повинні працювати люди, які здатні до новаторських підходів, можуть і прагнуть бути лідерами громад, розуміють роботу у владі не як заробітчанство, а як служіння і високу моральну нагороду від людей.

Саме народовладдя і є тим важливим чинником, який забезпечує збереження державної незалежності як способу національного життя, в якому суспільні прагнення гармонійно поєднуються з особистими потребами і бажаннями людини.

Тому, відзначаючи щороку День Незалежності України, ми повинні з нової часової висоти завжди чітко бачити зроблене нами і, усвідомлюючи свої здобутки і невдачі, планувати майбутнє, свій подальший поступ уперед. Наш обов’язок перед прийдешніми поколіннями – передати їм у спадок сильну і квітучу державу, ім’я якій – Україна.
Переглядів: 1293 |  Теги: | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Як вам сайт?
Всього відповідей: 90
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz