Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 24.04.2024, 09:39

Пирятин

Меню сайту
Категорії розділу
Наша кнопка
piryatin-life.ucoz.net-Пирятин



Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Головна » 2010 » Травень » 08
Епоха дешевої електроенергії відходить у небуття, і постійне її подорожчання стає все більш вiдчутним для споживача. Але й науково-технічний прогрес у плані розробок нових, економічних джерел світла не стоїть на місці.

Проблема вуличного освітлення у населених пунктах нашого району (особливо сільських) нині стоїть гостро. Пройшли ті часи, коли на вулицях "і день, і ніч» горіло світло. У наш час електроенергія – не із дешевих, тож і не поспішають у селах (та й у місті) відновлювати освітлення вулиць, хоча потреба в цьому є.

Та на сьогодні є альтернативні види енергії – наприклад, сонячна. Цим скористалася громада села Нові Мартиновичі, де донині вулиці у вечірній та нічний час не освітлювалися. З метою залучити кошти на вирішення питання щодо вуличного освітлення Центр громади с. Нові Мартиновичі взяв участь у проекті ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Завдяки цьому вдалося отримати близько 160 тисяч гривень (з них: 35 тисяч гривень було виділено з районно ... Читати далі »
  Просмотров: 635 | Дата: 08.05.2010 | Комментарии (0)

Змаганнями з легкої атлетики, баскетболу, настільного тенісу завершилися молодіжні спортивні ігри Пирятинщини, присвячені 65-й річниці Перемоги, в яких взяли участь більше 100 представників загальноосвітніх та навчальних закладів 1-2 рівнів акредитації району.

У змаганнях легкоатлетів з бігу на 100 м кращими були Олег Лукаш з філії «Європейського університету» та Каріна Рожненко з ліцею. На дистанції 800 м перемогу святкували вихованець ДЮСШ Олег Холод та Ірина Можчіль з філії «Європейського університету». У стрибках у висоту та довжину першими були, відповідно, Владислав Боженко з ліцею, Інна Немийнога із Пирятинської школи №1, Дмитро Цибуля та Марія Ситник з Березоворудського технікуму. А представник цього ж навчального закладу Віталій Єпанєшніков та Марина Самко з Пирятинської школи №4 посіли перші місця у штовханні ядра. У баскетбольному турнірі, як і очікувалося, переможцями стали юнаки з ДЮСШ, на другому місці – студенти філії «Європейського університету» і на третьому – б ... Читати далі »
  Просмотров: 732 | Дата: 08.05.2010 | Комментарии (0)

 Кейбалівська вчителька Марія Мерзін – справжня народна майстриня. Вона займається ліпленням з тіста, вишиває (як ніхто на Пирятинщині) «лічильною гладдю» та «занизуванням», вміє в’язати, робити штучні квіти, плести з лози…

Років 5 тому Марія Сергіївна з донькою Оксаною та сином Романом відпочивала в одному із санаторіїв Запорізької області. Діти – на пляж, а вона… - на майстер-клас із ліплення з тіста. Цей вид творчості пропагувала місіонерка, яка приїхали з Америки. Так М. Мерзін поєднала, як кажуть, приємне з корисним – і відпочила, і здобула навики оригінального виду мистецтва.

Повернувшись у рідну Кейбалівську школу, де працює, Марія Сергіївна вирішила поширювати своє нове захоплення. Вона організувала гурток «Умілі руки», де й навчала дітлахів ліпленню з тіста. Навіть хлопці (хоч, здавалося б, мати справу з тістом – це більше для дівчат) залюбки творять дива з тіста. Не залишилися ... Читати далі »
  Просмотров: 1595 | Дата: 08.05.2010 | Комментарии (0)

Ми стоїмо на порозі відзначення чергової, вже 65-ї річниці Перемоги над фашистською Німеччиною. Так вже склалося у суспільстві, що про роль цієї події в нашій історії в більшості випадків ми згадуємо щорічно лише на початку травня, а відзначивши свято урочистим мітингом, знову на цілий рік забуваємо і про подію, і про людей, завдяки яким маємо мирне небо над головою. Саме їм, тоді молодим, а часто навіть юним бійцям, а нині – сивочолим ветеранам, ми повинні бути вдячними, якщо не словами, то хоча б доброю пам’яттю про їх подвиг.

Пам’ятники та музеї – це обереги нашої пам‘яті. І якщо пам’ятників залишилося ще досить багато, навіть у найменшому селі височить одинока фігура воїна-визволителя чи солдатської матері, то сільські музеї – нині мало не дивина. Хоча ще кілька десятиліть тому майже кожне село могло похвалитися, яким не яким, але сільським музеєм, де діти мали змогу, образно кажучи, заглянути в очі історії. У тих селах, де музеї ще є, усе тримається на ентузіазмі певної люд ... Читати далі »
  Просмотров: 666 | Дата: 08.05.2010 | Комментарии (0)

 У дітей, народжених перед Великою Вітчизняною війною, не було дитинства та юності... Одні з них, ледве зіп’явшись на ноги, ставали годувальниками великих родин, дехто ще зовсім юним – 14-15-річним потрапляв у рабство на чужину, інші ж 16-17-літніми зі зброєю в руках йшли на захист Батьківщини. Серед останніх був і смотриківчанин Олександр Дідик.

У далекому буремному 1944 році його разом із п’ятьма такими ж 17-річними хлопчаками із хутора Гришківка призвали до лав Радянської Армії. Ті страшні часи назавжди викарбувалися в його пам‘яті. Хлопчаків зразу направили на навчання у Харківську область, де вони осягали військову науку пліч-о-пліч із такими ж вчорашніми дітлахами. Про ті часи Олександр Антонович згадує:

- Було дуже важко. На все життя запам’ятав відчуття голоду, з яким ми жили в той час постійно, смак борщу з люцерною, який навіть не тамував голоду... У ... Читати далі »
  Просмотров: 544 | Дата: 08.05.2010 | Комментарии (0)

27 квітня відбулося представлення нового голови Пирятинської райдержадміністрації. Відповідно до розпорядження Президента України Віктора Януковича №426 від 23 квітня 2010 року ним став Микола Купріян.

Новопризначеного керівника райдержадміністрації присутнім у великій залі адмінбудинку начальникам управлінь та відділів РДА, керівникам підприємств, установ, організацій міста і району, депутатам представив заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль. Він охарактеризував Миколу Миколайовича як спеціаліста високого рангу, професіонала, що повністю володіє ситуацією на Пирятинщині. Від імені обласного керівництва О. Коваль також висловив слова подяки тепер уже колишньому голові РДА Василю Митропану за проведену ним та його командою протягом останніх п’яти років роботу.

У ході свого першого виступу перед громадою району у якості голови райдержадміністрації М. Купріян поінформував про основні напрямки своєї роботи, про пріоритетні завдання, які він ставить перед собо ... Читати далі »
  Просмотров: 781 | Дата: 08.05.2010 | Комментарии (0)

Архів записів
Форма входу
Наше опитування
Ви любите своє місто?
Всього відповідей: 130
Школи пирятина
Пирятинська школа № 1
Пирятинська школа № 6
Пирятинська школа № 4
Пирятинський ліцей
Друзі сайту
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району

Андроид игры

Віртуальна газета м.Лохвиця
Пирятинський ліцей
Фото
Нас відвідали
free counters
Праздники Украины
Статистика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Годинник
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz